Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
10. mája 2024, 9:30
Čas čítania 4:18
Karina Kováčová

Carl Tanzler ukradol mŕtvolu svojej lásky, vypchal ju handrami a žil s ňou v domácnosti sedem rokov

Carl Tanzler ukradol mŕtvolu svojej lásky, vypchal ju handrami a žil s ňou v domácnosti sedem rokov
Zdroj: Wikimedia Commons, Youtube/Krimi Příběhy
ZAUJÍMAVOSTI KRIMI PSYCHO
Uložiť Uložené

Carl Tanzler pracoval ako rádiologický technik v nemocnici v meste Key West na Floride. Svoju prácu si zodpovedne plnil, až kým nespoznal jednu zo svojich pacientok – Mariu Elenu Milagro de Hoyos. Vtedy sa začala prejavovať Carlova posadnutosť.

Maria Elena Milagro de Hoyos ochorela na tuberkulózu a aj napriek snahe lekárov v roku 1931 zomrela. Carl Tanzler sa dovtedy o ňu v nemocnici príkladne a s láskou staral, ona mu však svoje city neopätovala. Carla to nezastavilo, a keď zomrela, dal pre ňu postaviť mauzóleum, pri ktorom viac ako rok každý deň sedával, rozprával sa s jej mŕtvolou a dokonca jej aj spieval. 

V apríli 1933 sa Carl Tanzler rozhodol posunúť „vzťah“ na vyššiu úroveň, telo Marie exhumoval a zobral si ho domov. Keďže sa telo už začalo rozkladať, snažil sa Mariine pozostatky zachovať v čo najrealistickejšej podobe, a preto jej končatiny pospájal drôtmi, kožu potrel voskom a celý trup vyplnil látkami. Odvtedy sa k nej správal ako k svojej partnerke. Carl Tanzler spal s mŕtvolou v jednej posteli celých sedem rokov. 

Keď sa o tom úrady dozvedeli, mŕtvolu Carlovi okamžite odobrali, ale ani to ho vraj nezastavilo a rozhodol sa, že vo svojej milostnej posadnutosti bude pokračovať.

Ešte predtým, než si prečítaš všetky príbehy, radi by sme ti pripomenuli, že tvoriť kvalitný obsah môžeme len vďaka našim predplatiteľom. Preto ak sa ti naše články páčia, podporiť nás môžeš vstupom do klubu Refresher+.

Kto bol Carl Tanzler?

Carl Tanzler alias gróf Carl von Cosel sa prezentoval ako inteligentný, úspešný a talentovaný muž. Údajne mal až deväť titulov, píše Atlas Obscura. Narodil sa 8. februára 1877 v nemeckých Drážďanoch. Napriek tomu, že vyrastal v Nemecku, na prelome 19. a 20. storočia emigroval do Austrálie. Sám vraj často hovoril, že mal v snoch vidiny o svojej pravej láske. 

Odporúčané
Prasatá zožrali svoju majiteľku, ktorá spadla v chlieve. Ošípané dokážu zjesť živého človeka, zanechajú po ňom iba vlasy a zuby Prasatá zožrali svoju majiteľku, ktorá spadla v chlieve. Ošípané dokážu zjesť živého človeka, zanechajú po ňom iba vlasy a zuby 14. mája 2024, 12:30

V 20. rokoch 20. storočia sa presťahoval naspäť do Nemecka a oženil sa s Doris Schäfer. Viedol s ňou usporiadaný život a mali spolu dve deti. V roku 1926 sa však celá rodina presťahovala do mesta Zephyrhills na Floride. Začal tam pracovať ako rádiologický technik, no po tom, čo dostal inú pracovnú ponuku, svoju rodinu opustil a sám odišiel do mesta Key West. V roku 1929 na oddelení rádiológie prvýkrát uvidel ženu, ktorá podľa neho vyzerala ako z jeho detských snov. Tá žena bola práve Maria Elena Milagro de Hoyos.

Carl Tanzler.
Carl Tanzler. Zdroj: Wikimedia Commons

Život Marie 

Narodila sa v roku 1909 vo floridskom Key Weste. Ľudia o nej hovorili, že je veľmi pekná, no plachá. Vedela údajne veľmi pekne

Vyskúšaj predplatné REFRESHER+
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 159199 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Prečo sa Carl Tanzler zamiloval do Marie. 
  • Čo sa dialo po jej smrti.
  • Prečo sa prípad prevalil až po siedmich rokoch. 
  • Aký bol život Tanzlera po tom, čo mu odobrali mŕtvolu. 
Domov
Zdieľať
Diskusia