Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
15. septembra 2017, 16:10
Čas čítania 0:00
Matúš Majer

Čínska rieka sa zmenila na obrovský prúd krvi. Nie je jasné, ako sa tam dostala

ZAUJÍMAVOSTI ČÍNA
Uložiť Uložené

V meste Jiujang sa obyvatelia báli prichádzajúcej apokalypsy.

Apokalypsa zrejme prichádza, teda aspoň to si mohli myslieť obyvatelia Číny, pretože sa tamojšia rieka zmenila na scénu z hororového filmu. Ľudia žijúci v meste Jiujang nemohli veriť vlastným očiam, keď sa prechádzali popri rieke hneď vedľa vysokej školy. Do vody sa totiž zo záhadného dôvodu dostávalo čoraz viac krvi a rieka bola každou sekundou červenšia. Po čase vysvitlo, že z potrubia pri škole vyteká obrovské množstvo krvi.

Nepríjemná červená tekutina zrejme pochádza z miestneho bitúnku, no doteraz nie je jasné, prečo bola vypustená práve do miestnej rieky a najpravdepodobnejšie vysvetlenie je, že podnik jednoducho niečo dobabral, čím vydesil takmer päťmiliónové mesto. Zamestnanci ani vedenie bitúnku pritom o žiadnom úniku krvi nevedeli. Podľa svedkov bola rieka najprv klasickej farby, následne sa zmenila na tmavomodrú, čiernu, žltú a až tmavočervenú. Tak vydržala minimálne hodinu. Ide už o druhý prípad situácie, kedy následkom krvi zmenila čínska rieka farbu.


Domov
Zdieľať
Diskusia