Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
14. septembra 2017, 10:51
Čas čítania 0:00
Tamara S.

Čo na seba, ak sa ochladí? Zažiariť môžete v kvetovanej mikine, oversized riflovke aj v elegantnom pršiplášti

MÓDA
Uložiť Uložené

Pripravte sa na jeseň s naším bohatým výberom toho najlepšieho.

Čo sa týka počasia, momentálne je to taká nevyspytateľná striedačka. Raz je teplo, inokedy chladnejšie, a práve pre ten druhý prípad vám prinášame niekoľko inšpirácií. Najvhodnejšie je niečo, čo sa dá v prípade nečakaného zvýšenie teploty zhodiť a zbytočne sa neprehrievať, no a ak stupne opäť poklesnú, znovu to na seba nahodiť. Tu prichádza do úvahy overená klasika v podobe mikín, sák, búnd, svetrov a plášťov, no ak ste typ, že výkyvy teplôt vás nerozhádžu, potom sú vhodnou voľbou aj šaty s dlhými rukávmi alebo zaujímavý overal.

Mikina

Časy, kedy mikiny patrili len k športovcom alebo nižším vekovým kategóriám sú už nenávratne preč, a momentálne dokážete peknou mikinou skutočne zabodovať (napríklad aj v tejto Gucci kráske alebo chlpáčikovi zo Zary). Aktuálny výber ich farieb, vzorov štýlov uspokojí každého od šestnásťročného dievčaťa, ktoré skladá outfit do školy, cez ženy na materskej až po pravú fashionistku usadenú v prvom rade na módnej prehliadke. Vidieť sme to mohli aj na NYFW, kde mikiny pripomínali umelecké diela a dokonalo ladili s džínsami a teniskami, ale aj rozviatymi šatami a sandálkami na ihličke. Fantázii sa medze nekladú, a tak sa nebojte zakomponovať mikinu napríklad aj do pracovného looku alebo na rodinnú oslavu.

Mikinové šaty

Mikinové šaty sú v podstate predĺženou mikinou (napríklad) a sú vhodné pre tie z vás, ktorým neprekážajú menšie výkyvy počasia. Vyzliecť ich v priebehu dňa nevyzlečiete, no ak sa ochladí, nie je problém natiahnuť na nich džínsovú bundu alebo koženku. K mikinovým šatám sa hodia tenisky, ale aj opätky, a práve preto ich môžeme považovať za univerzálny kus odevu. Niekedy sa rozdiel medzi mikinou a mikinovými/teplákovými šatami stráca, a práve vtedy si pod nich môžete dať šortky, ako to urobila aj Hailey Baldwin, hoci tu ich nevidieť.

Džínsová budna

Džínsová bunda sa už nejaký čas drží na výslní a nosia ju snáď všetci. Rôzne farebné prevedenia, nápadné zdobenia a aktuálny oversized strih ponúkajú nespočetné množstvo úžasných kombinácií a ešte k tomu aj maximálne pohodlie. Kvalitná džínsová bunda vám vydrží roky a krok vedľa ňou neurobíte ani náhodou. Stačí sa rozhliadnuť po blogoch alebo insta profiloch a hneď vám bude jasné, prečo ju všetci tak veľmi milujú.

Džínsovina znesie veľa. Veľmi veľa

Sveter

Ak ste „dekový“ typ, je jasné po čom siahnete. Sveter nám dáva hrejivý pocit a niektoré z nich dokonca nabádajú k hladkaniu. Podobe ako pri mikinách, aj pri svetroch nájdeme v obchodoch a na nete ich pestrú ponuku a je len na vás, či uprednostníte minimalizmus alebo kúsok dozdobený volánmi a perlami, o ktorých sme si nedávno písali. Na výber sú tiež oversized, háčkované, vyšívané, s kožušinou,...

Svetrové šaty

Elegantnejším a o čosi decentnejším prevedením mikinových šiat sú šaty svetrové. In sú momentálne pleteniny s rozšírenými rukávmi, rolákom a dĺžkou pod kolená alebo až do polovice lýtok. Žiadnym výstrelkom však nie sú ani mini (tu však oversized ako Sara Sampaio) a šaty siahajúce až po členky. A čo k nim? Lodičky, členkové čižmy alebo tenisky, vo vetre riflovku alebo koženku a je to.

Kožená/koženková bunda

Skrátka koženka a skrátka medzi Slovenkami asi ten najobľúbenejší jesenný kus odevu. A to je všetko v najlepšom poriadku, až na... Rifle s dierou na kolene, Vansy alebo Conversky, biele alebo sivé tričko a čierna koženka. Že vám je to povedomé? Áno, pretože sú toho plné ulice. Vyššie spomínaný outfit je fajn, náhodou veľmi fajn, no nie ak ho vidíme na každej druhej a chlapci si už začínajú mýliť frajerky. To je práve ten signál, že je čas na zmenu. Čo tak siahnuť po koženke s vybíjaním alebo výšivkou? Prípadne so strapcami? Alebo len skinny džínsy vymeniť za boyfriendy a je to. Skrátka závan niečoho iného.

Plášť/pršiplášť

Ak dovolíte, vhodíme ich do jednej kategórie, a to práve z toho dôvodu, že aktuálne sa medzi nimi už nerobia také rozdiely. Plášte pripomínajú pršiplášte a pršiplášte zas plášte. Nepremokavé materiálydlhšie strihy sa postarali o ich splynutie a my musíme vyjadriť nadšenie. Maximálne praktické a maximálne in.

Bombera

Veľmi obľúbené bomberky sú výbornou voľbou do chladnejšieho počasia. Pôsobia hravo, sviežo, nápadito a ukončenie do patentov vás ochráni pred chladným vzduchom vtieravého charakteru. Väčšina z nich už má aj výplň, a tak vám pod nich postačí tričko hoci aj s krátkym rukávom a môžete vyraziť.

Sako

Ak potrebujete byť za slušnejšiu, siahnite po saku. Na výber máte krátke strihy aj strihy pod zadok, s vypchávkami aj bez nich, jednofarebné aj vzorované, v pánskom štýle aj v klasickom dámskom zúženom na páse. Sako sa hodí k elegantným nohaviciam, sukniam, šatám, rifliam, blúzkam aj tričkám s potlačou. Stačí si len nájsť svoj strih, svoj štýl, nepreplácať to kvetmi, perlami, kockami a nedajbože príliš lesklým materiálom a budete za hviezdu.

Skúste to s farbami alebo aj pánskym sakom tak, ako to urobila Timatiho priateľka Anastasia Reshetova

Overal

Overaly sú síce nepraktické, no vynahrádzajú nám to bezchybným finálnym lookom. Ak si trafíte strih lichotiaci vašej postave a okolie na vás uvidí, že sa v ňom cítite dobre, overal vám viac dá, ako zoberie. Momentálnym trendom sú koženkové overaly a robotnícke overaly, ktoré si obľúbili najmä anjelikovia, no ak viete, že to nie je nič pre vás, siahnite po klasike. Pozor však na overaly tenších materiálov a jednoduchších strihov, ktoré môžu pripomínať dupačky alebo pyžamo.

Takto to pristane Else Hosk, Romee Strijd a Olivii Culpo, ktorá neváhala využiť aj koženku

Domov
Zdieľať
Diskusia