Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
6. septembra 2017, 16:04
Čas čítania 0:00
Matúš Moravčík

Legendárne trackball myšky vstali z mŕtvych. Novinka MX Ergo je netradične prevedený kúsok od Logitechu

TECH
Uložiť Uložené

Paranormálne aktivity.

Keďže ešte stále existuje pomerne veľa priaznivcov takzvaných trackball myšiek k osobným počítačom, Logitech vyrukoval s niečim, čo ich teraz nepochybne poteší. Novinka s názvom MX Ergo kombinuje priemyselný dizajn, vysokú ergonómiu a predovšetkým naozaj netradičné prevedenie, čiže nie je pre každého.

Guľôčka na realizáciu pohybu nie je tentokrát umiestnená v spodnej, ale na vrchnej časti konštrukcie, aby sme ju mohli ovládať prostredníctvom nášho palca. Z toho teda logicky vyplýva, že samotná myška počas toho, ako ju používame, svoje pôvodné miesto nemení.

Malé tlačidlo, ktoré je hneď vedľa šedej guľôčky, slúži na prudké zníženie citlivosti, takže práca, kde ide o drobné detaily, pôjde výrazne jednoduchšie. A aby mohla myška poskytnúť ešte dokonalejší komfort, dá sa naklápať až do 20-stupňového uhla. Skvelá hračka na kancelársky stolík.

Prepojenie s počítačom prebieha buď cez zaužívaný Bluetooth alebo vlastné bezdrôtové technologické riešenie výrobcu. 500 mAh batéria sa nabíja prostredníctvom microUSB portu, pričom plná kapacita vraj vydrží až štyri mesiace používania. Za toto všetko zaplatíme okolo 100 dolárov a čo sa týka predaja, tak ten začne už koncom tohto mesiaca.

Ako píše The Verge, posledná trackball myška z dielne švajčiarskeho Logitechu uzrela svetlo sveta pred zhruba siedmymi rokmi. Išlo o podobne vyzerajúci aj podobne fungujúci model M570 z roku 2010.

Legendárne trackball myšky vstali z mŕtvych. Novinka MX Ergo je netradične prevedený kúsok od Logitechu
Zdroj: Logitech
Domov
Zdieľať
Diskusia