Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
20. augusta 2017, 8:59
Čas čítania 0:00
Jakub Paulík

Aká motivácia poháňa smrtonosných White Walkers? A ktoré legendy sa spájajú s ich pôvodom?

FILMY A SERIÁLY GAME OF THRONES
Uložiť Uložené

Niečo o Deťoch lesa sme si povedali už v minulom článku. Čo ale vieme o nebezpečných White Walkers?

Počiatky White Walkers (Bielych chodcov) sa viažu k časom, kedy medzi Deťmi lesa a Prvými ľuďmi panovali nepokoje.  Na svoju ochranu si preto pôvodní obyvatelia Westerosu proti Prvým ľudom v dlhých a zničujúcich vojnách vytvorili pomocou experimentálnej mágie novú rasu, ktorej účelom bolo brániť ich pred nepriateľom. Nad touto prastarou rasou, dnes známou pod názvami ako The Others, White Walkers či Cold Gods, ale Deti lesa zjavne stratili kontrolu

Približne osem tisíc rokov pred známou rebéliou Roberta Baratheona započala doposiaľ najdlhšia zima v histórii siedmich kráľovstiev. Tomuto mrazivému obdobiu hovoríme Long Night (Dlhá noc) a práve počas neho na scénu vkročili White Walkers so svojou armádou nemŕtvych. Vďaka veľkému hrdinovi, ktorý proti tejto temnote povstal, a samozrejme vďaka bojovníkom z radov ľudí i Detí Lesa, boli White Walkers porazení a opätovne zatlačení na ďaleký sever.

Domov
Zdieľať
Diskusia