Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
18. augusta 2017, 14:59
Čas čítania 0:00
Michaela Š.

3 účinné tipy, ktoré ti pomôžu bojovať proti celulitíde. Byť peknou sa oplatí!

MÓDA KRÁSA
Uložiť Uložené

Ako sa jej vyhnúť a ako ju zmenšiť pomocou následujúcich rád.

Celulitída je strašiakom každej ženy, pretože najmä u nich sa môže vyskytnúť v skoršom či neskoršom veku. Keďže nie je jasné, či sa jej dá úplne prirodzene zbaviť, je potreba, aby si jej čo najviac predchádzala, prípadne ju viac nezhoršovala. Poradíme ti, ako na vec.

Pravidelná strava, menej kávy a žiadne cigarety

V prvom rade sa zbav čo najskôr nadbytočného tuku. Ten sa ukladá u žien najmä na bruchu, zadku a stehnách, a tak aj veľmi ľahko vzniknú neželané „vrásky“. Musíš sa zaprieť a zrealizovať svoj zdravší jedálniček. Jedz päťkrát denne v rovnakých časoch a menších porciách. Urči si večernú hodinu, kedy už nebudeš jesť. Tvoje jedlo by malo obsahovať menej soli, viac vitamínov a minerálov. Veľa pi a určite sa vyhni káve a cigaretám. Obmedz to a ak s tým dokážeš skoncovať, tým lepšie. Nie, kávu k životu nepotrebuješ, dokážeš ju nahradiť zeleným čajom, ktorý detoxikuje. Dávky nepreháňaj, pamätaj, že všetkého veľa škodí. Užívaj ho maximálne tak dvakrát denne.

3 účinné tipy, ktoré ti pomôžu bojovať proti celulitíde. Byť peknou sa oplatí!
Zdroj: Lanzi, https://commons.wikimedia.org

Krém alebo gél

Zaobstaraj si krém či gél z vínnej révy a pravidelne ho vmasíruj do pokožky pomocou masážnej kefy. Môžeš aplikovať aj kvalitný škoricový olej. Účinne pôsobia proti celulitíde. Nepohŕdneš relaxačným kúpeľom? Nezabudni si doňho nasypať morskú soľ, ktorá pomáha aj proti striám a takisto môžeš aj spomínaný olej po dve kvapky.

Športuj

Asi ťa neprekvapí, ak radou proti chybičke krásy bude aj šport. Veru, musíš sa hýbať a cvičiť. V prípade, že nemáš čas chodiť do fitka kvôli práci, daj si aspoň doma pár cvikov. Minimálne by si mala ísť aspoň na 30 minútovú prechádzku, kde sa budeš sústred'ovať na svoj dych. Kyslík totiž spaľuje tuky.

Odporúčané
Napichať pery si môžeš dať už aj v kozmetickom salóne. Na aké riziká treba myslieť? Napichať pery si môžeš dať už aj v kozmetickom salóne. Na aké riziká treba myslieť? 5. apríla 2024, 9:30

Efektívny tip: Cvič jógu. Áno, tá je vhodná snád' na všetko. Nielenže sa naučíš správne dýchať, navyše zrelaxuješ od stresu, ktorý ti spôsobuje napätie svalov, a to hlavne na miestach, kde sa vyskytuje celulitída.

Domov
Zdieľať
Diskusia