Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
14. augusta 2017, 19:32
Čas čítania 0:00
Matúš Majer

Bratislavu rozžiari Dúhový Pride. Zabojuj o práva diskriminovaných a dokáž, že láska nie je zločin

ZAUJÍMAVOSTI BRATISLAVA LGBT+ PRIDE
Uložiť Uložené

Už tento víkend sa zabojuje o práva ľudí, na ktorých by sa nemalo zabúdať.

Už po siedmykrát sa v Bratislave uskutoční slávny Dúhový PRIDE19. augusta sa od 13:00 budú ľudia snažiť zviditeľniť LGBTI ľudí. Organizovaný pochod začína na Hviezdoslavovom námestí a počas neho sa k LGBTI ľuďom pridávajú aj ich priatelia, rodiny, kolegovia, známi, skrátka každý, kto je toho názoru, že ide o úplne bežných ľudí, ktorí si na Slovensku, no i vo svete, zaslúžia rovnakú šancu udržať si zdravie, ísť si za šťastím, zarobiť si na živobytie, byť v bezpečí vo svojej krajine a starať sa o tých, ktorých milujú.

Bratislavu rozžiari Dúhový Pride. Zabojuj o práva diskriminovaných a dokáž, že láska nie je zločin
Zdroj: Alex R. | duhovypride.sk

Dúhový PRIDE je najväčším podujatím tohto druhu na Slovensku. Snaží sa podporiť viditeľnosť komunity lesieb, gayov, bisexuálov, transgender ľudí a intersexuálov. Aj keď nad podobnými problematikami mnoho ľudí len mávne rukou, v skutočnosti ide o mimoriadne dôležitú tému. Slovenská legislatíva vôbec neuznáva páry rovnakého pohlavia a nemôžu spolu tvoriť rodiny. Naše zákony bohužiaľ registrované partnerstvá nepoznajú a manželstvo je pre tieto páry od roku 2014 zakázané v ústave. Transrodoví ľudia sú nútení pri legálnej zmene rodu podstúpiť sterilizáciu, informuje tiež stránka pochodu.

Odporúčané
Som ženatý a zistil som, že som gay: Adam podvádza svoju ženu na Grindri, Jozef má dieťa a zamiloval sa do svojho kolegu v práci Som ženatý a zistil som, že som gay: Adam podvádza svoju ženu na Grindri, Jozef má dieťa a zamiloval sa do svojho kolegu v práci 22. apríla 2024, 12:30

LGBTI ľudia bývajú na Slovensku často terčom urážok, špeciálne na internete, pritom v prieskume len 7,6 % opýtaných uviedlo, že malo z kontaktu s takýmito ľuďmi negatívnu skúsenosť. Problém však zrejme tkvie v staršej generácii. Kým v tejto kategórii pozná vo svojom okolí nejakého gaya či lesbu len 35 % ľudí, pri mladých ľuďoch je toto číslo už 60 %. Na festivale vystúpi aj Puding pani Elvisovej. Na východnom Slovensku sa aj tento rok uskutoční PRIDE Košice, ktorý vypukne 2. septembra 2017. Ak sú ti myšlienky pochodu sympatické, nezabudni sa zúčastniť či navštíviť oficiálnu udalosť na Facebooku.

Bratislavu rozžiari Dúhový Pride. Zabojuj o práva diskriminovaných a dokáž, že láska nie je zločin
Zdroj: Alex R. | duhovypride.sk
Domov
Zdieľať
Diskusia