Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
15. júna 2017, 15:39
Čas čítania 0:00
johnnybravo

Neuveriteľný telefonát slovenskej mamičky na linku 155, vďaka ktorému zachránila život svojmu dieťaťu. Zachovala chladnú hlavu, aj keď nedýchalo

ZAUJÍMAVOSTI DIEŤA
Uložiť Uložené

Telefonát, pri ktorom dostaneš zimomriavky.

Televízia Markíza každý deň prináša zaujímavé správy z celého Slovenska, ale najnovšia informácia o obyčajnom telefonáte predčila snáď všetky hrdinské činy, o akých sme v posledných mesiacoch počuli. Najhoršou nočnou morou mamičky batoľaťa je moment, keď dieťa odrazu prestane dýchať a človek v tej chvíli nevie, ako zareagovať. Mamička z Lučenca našťastie zachovala chladnú hlavu a aj keď jej syn Sebastián prestal dýchať, okamžite zavolala na číslo 155 a snažila sa operátorovi vysvetliť to, čo sa deje.

Hneď mu oznámila, že jej syn sa narodil predčasne, krátko zhodnotila situáciu a aj keď je v jej hlase počuť obrovský strach, nedovolila si spanikáriť. Spoločne s operátorom Mariánom sa pustili do resuscitácie, pričom Marián pomaly a jasne radil mamičke, ako má pokračovať v záchrane svojho dieťaťa. Po vdýchnutiach a pár stlačeniach hrudníka sa Sebastián odrazu začal preberať, čo započul aj operátor vďaka plaču, a celý telefonát bol zaznamenaný, a tak si ho teraz môžeš vypočuť. Šťastná mamička s pomocou operátora zachránila vlastnému dieťaťu život a svoju vďaku potom vyjadrila aj prostredníctvom listu, v ktorom poďakovala zodpovedným zamestnancom.

Celý telefonát si vypočuj na stránkach televízie Markíza.

Neuveriteľný telefonát slovenskej mamičky na linku 155, vďaka ktorému zachránila život svojmu dieťaťu. Zachovala chladnú hlavu, aj keď nedýchalo
Zdroj: pixabay

Ilustračné foto

Domov
Zdieľať
Diskusia