Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
25. mája 2017, 15:56
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

Oficiálne: Johnny Depp je Neviditeľný muž, Javier Bardem Frankenstein a Tom Cruise s Russellom Croweom v Dark Universe zďaleka neskončili

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Chystá sa množstvo ďalších filmov o klasických monštrách z dielne univerzalu.

Zoznámte sa s Dark Universe, prepojeným filmovým svetom, v ktorom sa budeme stretávať s klasickými monštrami od Universalu. Tie sme vídavali ešte za čiernobielych čias a neskôr sme sa dočkali niekoľkých remakov pre vybrané strašidlá, Universal až v roku 2017 oficiálne oznamuje ďalšie podrobnosti o svojom prepojenom svete na štýl Marvelu/DCEU a tak ďalej. Dozvedeli sme sa nejaké dátumy premiér, potvrdenia kastingových špekulácií a mnohého ďalšieho. Pohodlne sa preto usaďte. Ak máte tieto monštrá radi, tešíte sa na Múmiu alebo jednoducho chcete byť v obraze, tento článok bude pre vás povinnosťou. 

Začíname Múmiou. Tá to celé naštartuje už v júni, pričom sa nebude hľadieť na Draculu s Lukeom Evansom. Postava sa zrejme preobsadí. Tom Cruise to teda celé roztočí, pričom by sa jeho postava mala stať niekým dôležitým. Špekuluje sa, že práve on bude novým Draculom, ale padlo aj meno Vana Helsinga. Nuž, budeme si musieť počkať. V snímke si zahrá aj Russell Crowe čoby Dr. Jekyll/Mr. Hyde a tým pádom je jasné, že sa pomaly niečo začne budovať, obzvlášť, ak sa prebudí stará Múmia a svet pomaly spozná, že monštrá skutočne existujú. 

Rebooty pripravujú scenáristi Alex Kurtzman (nové Star Treky) a Chris Morgan (séria Rýchlo a zbesilo), pričom prvý z nich bude sériu aj režijne štartovať novou verziou Múmie. V preprodukcii však vznikli problémy a jeho premiéra sa posunula o 9 mesiacov z júna 2016 na 24. marec 2017, len aby sa neskôr presunula na konečný jún. Po dlhšej dobe sa Kurtzman pred pár mesiacmi o projekte rozhovoril a uistil fanúšikov, že žánrovo pôjde o horory a že projekt sa konečne rozhýbal.

Oficiálne: Johnny Depp je Neviditeľný muž, Javier Bardem Frankenstein a Tom Cruise s Russellom Croweom v Dark Universe zďaleka neskončili
Zdroj: Universal

„Veľmi nás teší, že Monster Universe sa dáva veľmi, veľmi rýchlo dokopy. Už čoskoro budú nové informácie. Začali sme robiť veľa dizajnovej roboty, píšeme scenáre a všetko vyzerá byť naozaj dobré, takže vás nechcem obťažovať prílišnými detailami, všetko ale funguje. "

Kurtzman pokračuje o žánrovom zaradení:

„Myslím, že niečo sa stratilo v preklade. Sľubujem, že tieto filmy  budú aj strašidelné. Je to náš životný cieľ vytvoriť horor. Zradná časť je, ako skombinujete tento žáner s príbehom a očakávanou akciou a urobiť to tak, aby to bolo uveriteľné vo všetkých týchto žánroch. Múmia vracajúca sa ku Karloffovmu filmu bolo to prvé, čo sme chceli urobiť. Základom bolo skombinovať horor s - nie priamo s akciou, ale s veľkou dávkou napätia. Takže je to o tom, ako prelnete rôzne elementy a zachováte uveriteľnosť každého z nich, ale v týchto filmoch o monštrách bude určite hororové napätie. Dúfame, že ich ponúkneme dostatok a všetky budú kvalitné."

Oficiálne: Johnny Depp je Neviditeľný muž, Javier Bardem Frankenstein a Tom Cruise s Russellom Croweom v Dark Universe zďaleka neskončili
Zdroj: Universal

Následne sa hovorilo o Wolfmanovi, ten je však viac neistý než istý a prakticky nič o ňom vlastne nevieme. Potvrdený je však iný film. Pôjde o remake slávneho a veľmi obľúbeného hororu Bride of Frankenstein z roku 1935. Očakávalo sa, že režisérom aj tohto projektu bude Alex Kurtzman (Star Trek), čiže tvorca očakávanej novinky The Mummy. Avšak, kompetentní lídri veľmi príjemne prekvapili všetkých divákov, pretože sa režisérom stal Bill Condon, ktorý momentálne prijíma poklony kvôli rozprávke Beauty and the Beast. Len pre pripomenutie, tento film zarobil vyše jednu miliardu dolárov. Billa Condona poznáme aj z filmov, ako Twilight, Gods and Monsters alebo Dreamgirls. Druhý menovaný dokonca získal Oscara za najlepší adaptovaný scenár. Autor je teda nielen úspešný, ale taktiež zarába hollywoodským štúdiám nemalé peňažné zisky. 

Scenár napíše skúsený veterán David Koepp (Spider-Man, Jurassic Park), ktorý pôvodný film označil ako jeden zo svojich najobľúbenejších. Už sa veľmi teší na písanie a dúfa, že novinka bude minimálne tak skvelá ako predchodca. Podľa neho uvidíme na pozadí hororu odveký príbeh o nekončiacom súboji mužov a žien, ktorý sa ponesie v duchu ženského oslobodenia a silných feministických sklonov. Ako odpovedá na túto starú dilemu zmienený autor? "Všetci sme samozrejme z rovnakého stromu, ale sme rôznymi druhmi ovocia." Ženská rola bude omnoho sympatickejšia ako ústredná postava prvotiny The Mummy a v kuloároch sa šušká, že by ju mohla stvárniť Angelina Jolie. Premiéra je naplánovaná na 14. februára 2019. 

Oficiálne: Johnny Depp je Neviditeľný muž, Javier Bardem Frankenstein a Tom Cruise s Russellom Croweom v Dark Universe zďaleka neskončili
Zdroj: Universal

Najpotešujúcejšou správou pre fanúšikov je ohlásenie dvoch ďalších filmov. Menovite ide o Neviditeľného muža a Frankensteina. Začneme tým prvým. Na scenár bol najatý Ed Solomon, autor Mužov v čiernom a do hlavnej úlohy sa producentom podarilo získať Johnnyho Deppa, čo máme dnes už oficiálne potvrdené. Tomu sa podobná rola zíde. Nakoniec, v Pirátoch vraj nie je až taký úžasný, ako by sme si želali a hlavne to už chce niečo nové. Niečo, čo uspeje ako u divákov, tak kritikov a hlavne aj kasovo. 

Čo sa Frankensteina týka, tu máme ešte menej informácií. Frankensteinovo monštrum si zahrá Javier Bardem, nesmierne talentovaný a skvelý herec, ktorého si už dnes môžete v kinách vychutnať ako podlého kapitána Salazara v Pirátoch Karibiku 5. Herec ešte vtipne dodáva, že okrem toho, že si túto ikonickú rolu zahrá veľmi rád, je z jeho obsadenia nadšené asi aj štúdio, keďže nebudú toľko míňať na make-up a masky (vôbec to nie je také zlé, Javier). Bohužiaľ, nik nevie, kedy tieto filmy uvidíme. Nevieme ani, kto sa o nich postará. A hoci sa to zdá neskoro, zdá sa, že budú premiérovať skutočne až po Frankensteinovej neveste, a teda po jari 2019. Je čudné, že najskôr uvidíme Nevestu a až potom Monštrum, ale budiš. Všetko sa to ešte v nasledujúcich mesiacoch môže zmeniť. Dark Universe sa rozširuje a zdá sa, že ani Múmia Sofie Boutelly nepovedala posledné slovo. Universal si rozhodne podrží Toma Cruisa a plánuje sa aj s angažovaním Russella Crowea do ďalších filmov. Jednoducho si budeme musieť počkať na oficiálny informácie. Ak však snímky zarobia dosť peňazí a reakcie divákov a kritikov budú priaznivé, môžeme sa tešiť na ohlásenie ďalších snímok. 

Oficiálne: Johnny Depp je Neviditeľný muž, Javier Bardem Frankenstein a Tom Cruise s Russellom Croweom v Dark Universe zďaleka neskončili
Zdroj: Universal

Ak sa chcete o jednotlivých monštrách a ich pôvodných strašidelných filmov dozvedieť viac, klikajte na modrý odkaz, ktorý vás presmeruje na pepov článok. Smetyl pre vás zase preložil zaujímavý rozhovor s Chrisom Morganom a Colliderom. Okrem iného sa v ňom dovziete, prečo budú mať filmy moderný nádych, ako si uctia pôvodné horory s týmito postavami a čo všetko budú reprezentovať.Stúdio sa, samozrejme, k plánovanému Dark Universe vyjadrilo, ale rozhodli sme sa, že vám to prekladať nebudeme. Zase raz ide o klasické PR reči s nulovou výpovednou hodnotou, ktoré chvália predošlé filmy a snažia sa divákov presvedčiť, že tie nové budú stáť za to. 

Na záver tu máme Pepovo video, ktoré vás na nadchádzajúce snímky navnadí viac než dobre. Akurát, že Dark Universe bude oveľa viac akčnejší a menej hororovejší, ale to je snáď jasné každému z nás. A dáva to pocítiť aj oficiálna pocta štúdia. Táto kompilácie sa predsa len nezie v svižnejšom a akčnejšom/údernejšom tempe. Pepo by ale celkom pokojne pre ten Hollywood nejaké videá strihať mohol, čo poviete? :)

Domov
Zdieľať
Diskusia