Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
21. mája 2017, 23:16
Čas čítania 0:00
johnnybravo

Rozhodca Barcelone odpískal penaltu, akú si možno ešte nikdy nevidel. Alba zakopol o trávnik a rozhodca mu okamžite naletel

ŠPORT FUTBAL
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Eibar zostal otrasným rozhodnutím poškodený.

Barcelonský tím mal dnes pred sebou jasnú úlohu. Futbalisti na čele s Lionelom Messim museli proti Eibaru naplno zabodovať, aby mali ešte aspoň teoretickú šancu vyhrať titul, ak by Real zakopol s Malagou, ale pre Barcelonu to vôbec nevyzeralo dobre, pretože prví sa presadili práve hráči Eibaru. Trápenie Kataláncov sa síce nakoniec skončilo víťazstvom 4:2, ale sprevádzalo ho niekoľko kontroverzných momentov a medzi nimi aj dve odpískané penalty. Prvú z nich rozhodca odpískal po tom, čo sa zdanlivo zdalo, že Jordi Alba bol v pokutovom území zozadu sfaulovaný, a preto nedokázal umiestniť svoju strelu na bránu, ale opakované zábery ukázali, že pravde bola úplne inde.

Alba jednoducho takmer ani netrafil bránu, pretože pri poslednom kroku zakopol o trávnik a potom sa zosypal na zem, avšak namiesto toho, aby športovo vstal a odišiel späť na svoju pozíciu, začal apelovať na rozhodcu a očividne to vyšlo, aj keď Messi pokutový kop nepremenil. Otrasné rozhodnutie iba podčiarkuje urgentnosť toho, aby boli vo futbale zavedené kamerové systémy schopné podobné zákroky okamžite a jasne posudzovať, pretože oko rozhodcu nie je stále dokonalé. A potvrdilo sa to aj o niekoľko minút neskôr, keď rozhodca Barcelone odpískal ďalšiu penaltu po otrasnej simulácii zo strany Neymara.

Domov
Zdieľať
Diskusia