Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
4. mája 2017, 21:29
Čas čítania 0:00
Matúš Moravčík

Polícia klepla po prstoch Slovákovi, ktorý prevádzkoval nelegálny e-shop. Cez dark web predával zbrane aj drogy

TECH DARK WEB MARIHUANA
Uložiť Uložené

A je po brigáde.

Predstavte si, že navštívite internetový obchod, kde si miesto tenisiek alebo novej zimnej bundy objednáte organizovaný útok špičkových hackerov, vraždu alebo pár gramov kvalitnej marihuany. Tovar príde až k vám, domov pred dvere, zabalený akoby išlo o niečo legálne. Nikto nič nevie a nielen vy ste spokojní. Potom stačí už iba odoslať feedback a obchod cez takzvaný dark web prebehol na jednotku s hviezdičkou.

Nie vždy sa to ale vypláca. A Slovák, ktorému len nedávno ukončili nelegálny online biznis, by o tom určite vedel čo-to porozprávať.

Ako informuje web DSL, odvážny podnikateľ prevádzkoval sofistikovano skrytý e-shop s ponukou, kde si návštevníci mohli do nákupného košíka hodiť niečo na zlepšenie nálady alebo nejaký poriadny kaliber, samozrejme bez potreby vlastniť zbrojný preukaz. 

Dokopy mal týmto spôsobom predať až niečo cez 10 kilogramov zeleninky. Obchod vraj fungoval od roku 2015, teraz je však na webe oznam o neočakávanom ukončení prevádzky. A ako je možné vidieť na screenshote, za viac ako úspešnou akciou stojí spolupráca Slovenskej polície a Europolu. Nižšie si ešte nezabudnite pozrieť zopár autentických záberov zo zásahu polície, kde našli okrem serveru aj drogy, zbrane a tiež Bitcoin peňaženku s hodnotou cez 200-tisíc eur.

Domov
Zdieľať
Diskusia