Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
30. apríla 2017, 17:38
Čas čítania 0:00
Miroslav K.

Rýchlo a zbesilo 8 má na konte po pár dňoch viac ako miliardu dolárov. Dokázalo to ako 30. film v histórii kinematografie

FILMY A SERIÁLY THE FATE OF THE FURIOUS
Uložiť Uložené

Trom desiatkam filmov sa už podarilo zarobiť miliardu amerických dolárov. 31. budú bez pochýb Guardians of the Galaxy vol. 2.

Ešte predtým, než ôsme pokračovanie úspešnej filmovej série Fast and Furious ovládlo kiná po celom svete, naskytala sa nám otázka, či dokáže zopakovať finančný úspech predchádzajúceho dielu, ktorý ťažil hlavne z poslednej rozlúčky s hercom Paulom Walkerom. Po troch víkendoch môžeme už takmer s istotou povedať, že nie, no to neznamená, že sa projektu v kinách darilo zle, práve naopak, vôbec to nie je také zlé. Faktom zostáva, že Furious 7 zarobilo v kinách šialených 1,51 miliardy amerických dolárov, čo zo snímky robí šiesty najziskovejší film všetkých čias. A ako sa darilo The Fate of the Furious? 

Už piatkové celosvetové tržby spolu so štvrtkovými predpremiérami atakovali hranicu 250 miliónov, čo je absolútne šialená suma. Film prvý víkend premiéroval v 62 teritóriách vrátane Spojených štátov, Kanady i Slovenska, pričom sa postaral o prepisovanie viacerých rekordov na ich území. Okrem toho, že snímka je absolútnou jednotkou vo všetkých krajinách, v 16 z nich (v Argentíne, Číne, Kolumbii, Egypte, Indii, Indonézii, Izraely, Libanone, Malajzii, Pakistane, Peru, Portugalsku, Strednom východe, Afrike, S.A.E. a Venezuele) ide o absolútne najvyšší opening filmu v histórii.

Rýchlo a zbesilo 8 má na konte po pár dňoch viac ako miliardu dolárov. Dokázalo to ako 30. film v histórii kinematografie
Zdroj: Universal

Počas písania tohto článku boli slovenské tržby filmu na úrovni 610 tisíc amerických dolárov. Okrem toho práve teraz (ako už viete z nadpisu) prekonal magickú hranicu jednej miliardy dolárov a stáva sa tak 30. filmom s týmto statusom počas viac ako 100 ročnej histórie kinematografie. Pravdepodobne vám ani nemusíme hovoriť, že pokračovanie tejto série sa rozhodne oplatí vidieť na veľkom plátne v kinosále. My vám k tomu všetkému prikladáme aj našu recenziu, kde sme si zhodnotili všetky plusy a mínusy. K tomu všetkému ešte dodáme, že séria má naplánované aj ďalšie dve pokračovania. Deviate dorazí do kín 19. apríla 2019 a desiate o dva roky neskôr, 2. apríla 2021. Boli ste v kine a prispeli ste na dosiahnutie tejto sumy? Tešíte sa na pokračovania, alebo je pre vás séria už úplne pasé? 

Domov
Zdieľať
Diskusia