Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
18. apríla 2017, 14:29
Čas čítania 0:00
Ján A.

Kontroverzný Dan Brown sa rozlúči so svojou bravúrnou postavou v poslednej knihe

KULTÚRA
Uložiť Uložené

Po oznámení poslednej knihy s kultovým Robertom Langdonom sa nesmierne tešíme na nové tituly z ďalších oblastí.

Dan Brown prichystal posledný thriller so svojou kultovou postavou. Robert Langdon zažije knižnú smrť, po rokoch sa teda rozlúčime s fascinujúcim svetom symboliky a s bravúrnymi marketingovými stratégiami slávneho autora, ktorý svoju slávu položil práve na podklade škandalóznej a pohoršujúcej tematiky. Tým však spisovateľa neodpisujeme, nechceme podceňovať jeho nepopierateľný talent. Autorova hlavná postava vystupovala v štyroch predchádzajúcich knihách s názvami Anjeli a démoni, Da Vinciho kód, Stratený symbol a Inferno. Posledná piata kniha prinesie neortodoxné rozuzlenie viacerých kontroverzných konfliktov a poriadne zahrá na nervy všetkých neústupčivých a historicky ladených čitateľov. Ide však o knihu, kto vraví, že v nej nesmie byť fikcia. Samostatne dokážeme zhodnotiť alebo vyhľadať pravdivosť jednotlivých výrokov. 

D. Brown prináša po medzinárodných trhákoch knihu s názvom Origin. Globálne vydanie novinky je naplánované na 26. septembra 2017 v USA a Kanade. Dúfajme, že slovenské a české vydania na seba nenechajú dlho čakať. Harmonicky a symbiózne so svojím typickým štýlom prinesie aj posledný počin s legendárnou postavou svet prepletený kódmi, vedou, náboženstvom, históriou, umením a architektúrou. Roberta Langdon, harvardský profesor a profesionál v symbolike, sa dostane na nebezpečnú križovatku nie jednej, ale dokonca rovno viacerých najdlhšie trvajúcich otázok ľudstva, na ktoré nejestvuje jednoznačná odpoveď potešujúca všetkých ľudí primeraným spôsobom. Knižní fanúšikovia zrejme horko zaplačú nad smrťou svojej obľúbenej postavy, no filmoví kritici skonštatujú s bázňou na duši, že počet nie príliš podarených filmov s klesajúcou kvalitou sa pomaly, ale isto blíži k cieľovej rovinke. Potešením však môže byť aj fakt, že sa kontroverzný spisovateľ v minulosti venoval aj menej kurióznym témam. Prvé dve kratšie knihy, ktoré napísal, boli prešpikované humorom. Neskôr vydal dve ambiciózne publikácie. Tou prvou je Digitálna pevnosť, ktorá sa stala najpredávanejšou elektronickou knihou v USA v roku 1998. O 3 roky neskôr vydal úspešný počin Bod klamu, v ktorom mimozemský objekt láme ľudské vzťahy na pozadí vojenskej a politickej situácie.

D. Brown bol v roku 2005 korunovaný do spoločnosti 100 najvplyvnejších ľudí na svete podľa časopisu Time. Redaktori ho označili za človeka, ktorý drží knižný priemysel nad vodou. Môžeme len konštatovať, že sa v ťažkom modernom svete istotne nestratí a prinesie nám zopár ďalších excelentných publikácií. 

Kontroverzný Dan Brown sa rozlúči so svojou bravúrnou postavou v poslednej knihe
Zdroj: Books Rock My World
Domov
Zdieľať
Diskusia