Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
11. apríla 2017, 20:34
Čas čítania 0:00
Matúš Moravčík

Éra plastových fliaš je už na konci. Vďaka jedlému obalu z morských rias budeme piť vodu bez vytvárania odpadu

TECH
Uložiť Uložené

Svet ide tým správnym smerom.

Nie, Elon Musk nie je jediný, komu na tejto planéte naozaj záleží. Spoločnosť Skipping Rocks Lab sa však neorientuje na zelenú energiu a ani na výrobu elektromobilov, ale na elimináciu plastového odpadu, ktorý vzniká zakúpením každej jednej balenej vody, nech už je akokoľvek veľká. A ako je možné vidieť na videu nižšie, ich spôsob je výrazne odlišný od zaužívaných praktík.

Plast totiž priamo nahradia extraktom z morských rias, teda akýmsi ekologickým a jedlým obalom v podobe priesvitného balónu, ktorý si vložíme do úst spolu s tekutinou, respektíve ju z neho jednoducho vypijeme. Tá môže mať podobu čistej vody, limonády alebo dokonca aj alkoholu. Celé sa to volá Ooho! a jeho tvorcovia chcú prostredníctvom ešte stále prebiehajúcej crowdfundingovej kampane vyzbierať dostatok finančných prostriedkov, aby ho mohli priniesť do obchodov po celom svete a pomôcť tak s redukciou plastového odpadu.

Ooho! predstavuje výsledok dva roky trvajúceho výskumu a vývoja, a aby mohli niečo také jedného dňa vyrábať v priemyselných rozmeroch, museli si vytvoriť aj vlastnú výrobnú technológiu, ktorú si dali patentovať. Na realizáciu celého projektu teraz potrebujú až cez 470-tisíc eur, pričom značnú časť už stihli vyzbierať. 

Domov
Zdieľať
Diskusia