Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
11. apríla 2017, 14:57
Čas čítania 0:00
Martin Mičuda

Takto vyzerá sériová podoba nového Modelu 3. Interiér ponechá Tesla až nečakane futuristický

TECH TESLA (VÝROBCA AUTOMOBILOV)
Uložiť Uložené

V blízkosti budovy spoločnosti Tesla bola zachytená novinka bez akéhokoľvek maskovania.

Model 3 je už verejnosti známy už presne rok, no a i keď sa Tesla už dávno v minulosti veľkodušne oháňala tým, koľko veľa predobjednávok eviduje, do dnešného dňa ani jeden exemplár nedoručila. Samotná produkcia nového, v poradí už štvrtého elektromobilu totiž doteraz nebola zahájená a ešte niekoľko mesiacov potrvá, kým sa tak stane. To v zásade nie je nič prekvapivé, najmä zo strany tejto automobilky, keďže s príchodom všetkých jej predošlých modelov sa viazalo menšie či väčšie zdržanie a posunutie výroby. Podľa posledných správ by k spusteniu sériovej produkcie malo dôjsť v júli, pričom ešte krátko predtým Elon Musk oficiálnou cestou odhalí cenové relácie, ktoré by sa mali pohybovať na úrovni od 35-tisic $ za základnú verziu, ako sa predpokladá už dlhšie. Je zrejmé, že ešte predtým, ako sa spústí výroba a následné doručovanie, prebehne oficiálne predstavenie sériovej verzie a podrobné uverejnenie jej parametrov. V ponuke nebude určite chýbať ako verzia s jedným elektromotorom, tak aj model s pohonom všetkých štyroch kolies, čiže vyhotovenie s dvojicou pohonných jednotiek.

Odporúčané
Najmenšia Tesla prešla zásadnou modernizáciou. Model 3 má novú tvár, kvalitnejší interiér a deklarovaný dojazd až 678 km Najmenšia Tesla prešla zásadnou modernizáciou. Model 3 má novú tvár, kvalitnejší interiér a deklarovaný dojazd až 678 km 4. septembra 2023, 16:00

Pravdu povediac, veľké prekvapenie sa už neodohrá, keďže Tesla postavila marketing už na predstavení konceptu, ktorý do drvivej väčšiny reprezentoval produkčné vyhotovenie, i keď sa k zákazníkom dodnes nedostalo. Dôkazom toho sú aj najnovšie fotografie z okolia budovy Tesly, kde sa novinka ukazuje vo finálnom vyhotovení bez štipky maskovania. Estetické zmeny medzičasom veruže nenastali, jedinou odlišnosťou je len decentne inak tvarované veko batožinového priestoru. Grafika predných svetiel je trochu nezvyčajná, s najväčšou pravdepodobnosťou ale môže za to fakt, že je to len testovací exemplár. Vo výsledku tak Tesla v podstate nič nové neprináša, dokonca, pri pohľade na Model 3 sa miestami nevyhnete dojmu, že po dizajnovej stránke je už akosi zastaralý, a to aj napriek tomu, že sa ešte ani nezačal predávať. Môže za to samozrejme skutočnosť, že hlavný optický návrh a tradičný rukopis značky Tesla sa od Modelu S za tie roky nijak nezmenil a teda všetky elektromobily s T-čkom v znaku vyzerajú takmer rovnako už niekoľko rokov. Interiér 3-ky ale hovorí inou rečou, keďže špionážne zábery ukazujú, že to, čo Tesla minulý rok predstavila ako koncept, sa prenieslo do sériovky aj po strane vnútrajška, no a ten si zaslúži pozornosť. Jeho mimoriadne minimalistický návrh a žiadne fyzické tlačidlá v produkčnej podobe veľa ľudí naozaj nečakalo. Opak je ale očividne pravdou. Počkajme si ale na oficiálne predstavenie, ktoré by sa malo odohrať už za pár mesiacov.

Domov
Zdieľať
Diskusia