Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
7. apríla 2017, 13:44
Čas čítania 0:00
johnnybravo

Najväčších narcisov by si našiel na Instagrame. Mladí ľudia označili túto sociálnu sieť za najviac sústredenú na osobný imidž a dokonalosť

ZAUJÍMAVOSTI INSTAGRAM
Uložiť Uložené

Instagram vraj najviac používajú narcistickí ľudia.

Sociálne siete úplne zmenili to, ako sa ku sebe ľudia správajú a najnovšie výsledky prieskumu medzi mladými ľuďmi ukázali, že jedna zo sietí vytŕča z radu. Viac než 10-tisíc ľudí z mladšej generácie dostalo otázku, ktorú sociálnu sieť považujú za sieť, kde prekvitá narcizmus v najväčšej možnej miere. Len 15 percent z nich si myslí, že je ňou Twitter, 10 percent za ňu považuje Facebook, 11 percent zase Twitter, avšak víťazom sa s obrovským náskokom stal Instagram. 64 percent mladých ľudí ju vníma ako miesto, kde si ľudia na svojom osobnom imidži zakladajú najviac a sú schopní urobiť takmer čokoľvek, aby získali viac sledovateľov a lajkov.

Väčšina účastníkov prieskumu priznala, že vo svojom okolí majú ľudí, alebo sú nimi oni sami, ktorí radšej vymažú svoje príspevky, ak nedostanú dostatočný počet lajkov. Ak sa im potom zadarí získať veľký počet lajkov, ľudia, ktorí im fotografiu pochválili, potom majú veľkú šancu, že im konkrétny užívateľ v budúcnosti pochváli aj ich fotografie. Na Instagrame totiž po nedávnej aktualizácii a zmene nástenky z chronologickej na špeciálnu algoritmickú začali vznikať neformálne skupiny, kde si užívatelia navzájom lajkujú a komentujú fotografie, aby sa u ľudí dostávali čo najvyššie a nezapadali prachom. Ak si teda aktívnym používateľom Instagramu, potom je dosť možné, že by si na sebe vedel spozorovať niekoľko príznakov narcizmu, čo nie je v konečnom dôsledku zlé, ale radšej by sme sa mali častejšie zamerať na iných ľudí a nie na seba.

Příspěvek sdílený Emily Ratajkowski (@emrata),


Domov
Zdieľať
Diskusia