Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
6. apríla 2017 o 19:35
Čas čítania 0:00
Matúš Moravčík

Roaming v rámci krajín Európskej únie končí. Ceny za volanie, správy aj dáta klesnú na úroveň tých našich

TECH EURÓPSKA ÚNIA
Uložiť Uložené

Otvárajte šampanské.

V médiách sa o tom hovorilo posledné dva či tri roky a nakoniec to aj prišlo - obyvatelia krajín, ktoré sú členmi Európskej únie, budú môcť pri vycestovaní za hranice využívať telekomunikačné služby svojho mobilného operátora pri cenách, aké máme aj u nás doma. A áno, patria tam aj dáta.

Dohoda medzi členskými štátmi EÚ má začať platiť od 15. júna 2017, čo znamená, že si letnú dovolenku užijeme bez starostí, že nám príde mastná faktúra.

Regulácia maximálnych cien na starom kontinente zabezpečí, aby sme za minútu telefonovania pri roamingových poplatkoch nezaplatili viac ako 0,032 eura, za krátku textovú správu viac ako 0,01 eura a za jeden prenesený gigabajt dát 7,7 eura, pričom cenovka za dáta klesne až na úroveň 2,5 eura, informuje web mobilmania.sk. Uvedené sumy si medzi sebou vraj účtujú operátori. A čo sa týka voľných minút, správ či dát, tak tie nám budú v zahraničí taktiež k dispozícii.

Rovnako stojí za zmienku, že aj tu existujú určité limity, takže pokiaľ by si Slovák v Rakúsku kúpil dostupný paušál, no zdržiava sa na Slovensku, spomínané roamingové poplatky môžu postupom času veľmi rýchlo narásť. Podrobnosti o prevencii pred špekulantmi však zatiaľ nepoznáme.

Domov
Zdieľať
Diskusia