Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
3. apríla 2017, 16:05
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

Na akých 10 filmov sa oplatí zájsť v apríli do kina? Vybrať si môžeme z animákov, desivých hororov, akčných blockbusterov či sci-fi

FILMY A SERIÁLY NOVÉ FILMY V KINÁCH (KINOPROGRAM)
Uložiť Uložené

Mesiac apríl do kín prinesie niekoľko najočakávanejších filmov roka. Ktoré si vyberiete?

Jar dorazila! Ale niektorí z nás buď pozerajú seriály, filmy, hrajú hry, prípadne sa venujú všetkému, len nie športu a užívaniu si krásnej prírody. A a je nám to ľúto, ale po vonku sme behali 15 rokov, zvyšných 60 (dajme tomu) ochotne venujeme zábave najvyššieho zrna. Samozrejme, predošlé riadky treba brať s rezervou. A rovnako dúfame, že ešte máte nejaké rezervy z predošlých mesiacov. Nechceme vás odhovárať od návštev kina, ale ak čakáte na skutočné blockbustery a hity leta, skúste v apríli ešte pošetriť, pretože od mája sa spustí lavína, ktorá sa zastaví asi až po lete. Aj tak sme ale bez problémov v našej každomesačnej "rubrike" dokázali zostaviť 10 kúskov, ktoré vás celkom ľahko môžu zlanáriť na návštevu kina. Čaká nás široký výber žánroviek a očakávaných snímok. 

1. Power Rangers - 6. 4.
Ževraj to nie je úplná hovadina a dá sa to pozerať. V tom prípade sme boli ochotní vyslať Peťa na recenziu a on odvážne súhlasil. Ale teraz vážne. Akokoľvek divne to vyzerá, možno sa z toho vykľuje zábavná, hoci infantilná jednohubka. Dovtedy vám stačí vedieť, že ak toho názoru budú po celom svete a snímka zarobí, dočkáme sa ďalších piatich pokračovaní, ktoré už má Lionsgate naplánované (a že nejakú úspešnú sériu už potrebujú ako soľ, keďže od Hunger Games im kasovo veľmi čo vynášať nemá). 

2. Vo veľkom štýle - 6. 4. 
Ako za starých čias, Párty vo Vegas... už chápete, kam tým smerujeme? Oba filmy mali čo-to do seba a oba si viacerí z nás radi pozrú, aj keď to nie je vyložene kino materiál. Ak sa však hodláte v apríli v niektorý večer zabaviť a pozerať sa na obľúbených a stále skvelých hollywoodskych hercov v klasickej komédií, Vo veľkom štýle je asi najlepšou voľbou. Sprevádzať vás ňou budú Morgan Freeman, Alan Arkin a Michael Caine. Willie, Joe a Al prežívajú ťažké chvíľky. Nielenže je ich život monotónna nuda, ale práve prišli o svoje našetrené peniaze. Traja dôchodcovia sa teda rozhodnú k radikálnemu kroku: vylúpia banku. Niečo také si však žiada poriadnu prípravu. Krimi komédia Going in Style je remakom rovnomenného filmu z roku 1979. 

3. Raw/Grave - 6. 4. 
Určite si pamätáte množstvo ukážok, trailerov či klipov pre kanibalistický horor Raw od režisérky Julii Ducournau. Ohlasy sú zväčša pozitívne, musíte sa však pripraviť, že to bude nesmierne nechutné. Diváci pri premietaní odchádzali zo sál a mnohým prišlo aj nevoľno, takže ak je to vaša šálka kávy, rozhodne tomu dajte šancu. Príbeh nás zavedie do života mladej vegetariánky Justine (Garance Marillier), ktorá v snahe zapadnúť ochutná surové mäso, no desivé následky ju privedú až na chodníčky smerujúce ku kanibalizmu.

4. Rýchlo a zbesilo 8 - 13. 4. 
Toto predstavovať nemusíme, že? Množstvo šialenej akcie, naháňačiek na autách, sexy žien, vypracovaných mužských tiel, hláškovanie a nereálne scény, ktoré sa akoby samé parodovali. Iste, občas to už musí liezť na nervy a arťáci pritom dostávajú panické záchvaty, tí ostatní si to však už vedia užiť (a možno po 6 rokoch konečne prestanú vyplakávať o tom, že to už nie je Rýchlo a zbesilo, pretože TOTO JE Rýchlo a zbesilo). V najnovšej časti, ktorá má rozbehnúť novú trilógiu, je Dom nútený zradiť svoju "rodinu". Tá sa ale nevzdáva a snaží sa hlavu rodiny zachrániť. A čo sa stane medzitým, to je vám všetkým už jasné.

5. Chatrč - 13. 4. 
Ja osobne som knihu nečítal, ale údajne je slušne radikálna a náboženské heslá a múdra z nej lietajú z každej strany. Príbeh je však kvalitný a mohol z toho vzniknúť slušný film, herci na to sú (pričom im bude šéfovať Sam Worthington ako otec, ktorému sa stratila dcérka). Otecko stráca vieru a upadá do depresií, no list od neznámeho človeka ho privedie na miesto, kde sa to všetko začalo. A tam nájde niečo nepredstaviteľné. 

6. Stratené mesto Z/The Lost City of Z - 20. 4. 

The Lost City of Z nám vyrozpráva neuveriteľný skutočný príbeh britského objaviteľa Percyho Fawcetta. Ten na svojej expedícii v amazonských pralesoch nájde dôkazy o dovtedy neznámej a rozvinutej civilizácii. A hoci je vo vedeckých kruhoch zosmiešňovaný, je odhodlaný o svojich zisteniach priniesť dôkaz. Kritici sú viac než spokojní (udajne ide o skutočne podarený film) a do kina by mohol nalákať Charlie Hunnam (už v máji sa dostaví na strieborné plátna ako Kráľ Artuš, viď dnešný skvelý trailer), Sienna Miller, Pattinson či mladý Spider-Man Tom Holland. 


7. Cuky Luky film - 20. 4. 
Nuž, čo k tomu napísať? Azda len, že sa nemusíte hanbiť ísť do kina. Jeden člen redakcie na filme spolupracoval, druhý ho bude recenzovať. A obaja si asi čo-to vytrpeli/vytrpia. Ak sa však naladíte na rovnakú vlnu ako tvorcovia snímky a jej predstaviteľky, môžete sa v kine pobaviť. Je to len o vkuse a o tom, aký humor preferujete. Berieme, že z veľkej časti ide o paródiu a rôzne crazy obrazy dnešnej spoločnosti v nasilu teatrálnom zrkadle, to ale neznamená, že je to vtipné. Dohodneme sa takto: Dáte nám vedieť v diskusii pod recenziou, áno? 


8. Baby šéf - 20. 4.
Ak vám nestačí komédia Vo veľkom štýle, možno vám chuť spraví Baby šéf s hlasom Aleca Baldwina (ale iba ak ste v anglicky hovoriacich krajinách, keďže ide o rozprávku, dočkáme sa dabingu). Komédia režiséra Mastermind (Megamozog) vyzerá veľmi sviežo a miestami skutočne vtipne, takže na ňu môžete zájsť buďto s mladšími súrodencami/deťmi, prípadne aj sami, keďže by nemalo ísť o čistokrvný animák pre deti. Čo sa deja týka, spoznáme v ňom rodinu, do ktorej sa dostane novorodenec. Od ostatných bábätiek sa však líši tým, že dokáže rozprávať a vo vnútri je to vlastne dospelák, ktorého úlohou je zabrániť šteniatkam v ovládnutí sveta. 


9. Get Out/Uteč - 27. 4. 

Nesmierne chválený horor od komika Jordana Peeleho (Warner ho chce dosadiť na režisérske kreslo pre remake Akiry) už má ako českú, tak i slovenskú premiéru, a my z toho máme neskutočnú radosť. Psycho horor s prvkami romantiky a thrilleru chvália všade, pričom sa s klasickými hollywoodskymi žánrovkami nedá porovnávať. Afroameričan Chris (Daniel Kaluuya - Sicario, Black Mirror) sa so svojou belošskou priateľkou Rose (Allison Williams - College Musical) vyberie v rámci novej úrovne vzťahu za jej rodičmi. Čudesné správanie najprv pripisuje nervozite z medzirasového vzťahu, no neskôr zisťuje, že je za tým niečo omnoho horšie. Okrem dvoch spomínaných hrajú Keith Stanfield (Selma), Betty Gabriel (The Purge: Election Year), Caleb Landry Jones (X: First Class) a zopár ďalších. Ak sa o tomto horore chcete dozvedieť viac, klikajte sem.


10. The Circle/Kruh - 27. 4.

O The Circle už na Filmkulte prebehlo dosť debát. V zásade nemáme nijaké extrémne očakávania, no Emma Watson, John Boyega a Tom Hanks v thrilleri, no, to predsa nemôže dopadnúť zle (ibaže by áno). Dej rozpráva o hlavnej hrdinke menom Mae Hollandová, ktorá získa miesto v najsilnejšej internetovej spoločnosti Kruh, uskutočňujúcej podozrivé bankové operácie a iné transakcie. Mae pracuje v supermodernom kalifornskom sídle (až nápadne sa podobajúcom na Campus 2, kde bude sídliť Apple) a stretáva sa s kolegami v luxusných kluboch. Spočiatku je šťastná, no táto práca ju okráda o vlastný život a súkromie. Určite nás vo filme čakajú úvahy o podstate súkromia (ktoré sme už, de facto stratili), slobody, etiky a o tom, ako nás moderné technológie vzájomne odcudzujú a ovplyvňujú. 

Okrem týchto snímok budete môcť v kinách vidieť aj drámu Cez kosti mŕtvych, českú komédiu Špunti na vode, akčnú krimi drámu Proti svojej krvi s Michaelom Fassbenderom, komédiu Vlk z královských Vinohrad s Jiřím Mádlom, francúzsku drámu Stáť pevne, Belgicu či životopisný film o Pápežovi Františkovi. Na ktorý film s určitosťou zájdete?

Domov
Zdieľať
Diskusia