Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
28. marca 2017, 11:38
Čas čítania 0:00
johnnybravo

Ako vyzerá pracovný pohovor so šéfom Apple? Bývalá pracovníčka Google dostala od šťasteny pred Timom Cookom druhú šancu

ZAUJÍMAVOSTI APPLE GOOGLE
Uložiť Uložené

Netreba sa báť zakročiť v správnej chvíli.

Po úmrtí Stevea Jobsa sa vedúcej pozície v spoločnosti Apple chytil Tim Cook. Aj keď boli obaja dlhé roky dobrými spolupracovníkmi, našli by sme medzi nimi samozrejme aj výrazné rozdiely a to najmä v spôsobe, ako celú spoločnosť riadia. O Cookovi sa povráva, že je mimoriadne tichý a veľmi rád počúva, aby si všetko v hlave dôkladne zanalyzoval a potom pripravil svoj argument. Tim vo svojej práci využíva menej intuície a rád ju robí detailne a dôkladne, čomu nasvedčuje aj fakt, že väčšinou vstáva uz pred piatou ráno a od svojich zamestnancov často očakáva rovnaký prístup. Ak dostaneš správu o pol šiestej, do niekoľkých desiatok minút by si mal odpovedať, pretože Tim si potrpí na to, aby vo vážnych veciach boli jeho zamestnanci vždy na príjme. Ako však vyzerá pracovný pohovor s puntičkárom a dobrým poslucháčom Timom Cookom?

Ako vyzerá pracovný pohovor so šéfom Apple? Bývalá pracovníčka Google dostala od šťasteny pred Timom Cookom druhú šancu
Zdroj: flickr

Skúsená Kim Scott sa vo svojej novej knihe pokúsila rozpovedať príbeh o tom, ako sa dostala na pracovný pohovor, ktorý viedol samotný Tim Cook a to už v tom čase nebola žiadnym nováčikom. Vyskúšala si prácu v Google, takže na získanie miesta v Apple mala celkom dobré predpoklady, ale aj tak ju dopredu varovali, aby ju Timova tichosť nevyviedla z miery. Napriek všetkým varovaniam zareagovala presne tak, ako to robiť nemala. Keďže bol Tim po celý čas celkom ticho a pozorne počúval, po jeho otázke „akú najväčšiu chybu si v Google urobila?“ sa nechala trochu uniesť a snažila sa svojím prejavom získať aspoň kúsok súhlasného výrazu či odmietnutia. Nič také neprichádzalo a Kim rozprávala aj ďalej a keby nebolo zemetrasenia, pravdepodobne by mu rozpovedala všetko o svojej chybe až do takých detailov, že by ju zrejme neprijal.

Odporúčané
Šéf slovenského Googlu Rasťo Kulich: V detstve som nemal ani na lyžiarsky, na štúdium na Harvarde som si zarobil (Rozhovor) Šéf slovenského Googlu Rasťo Kulich: V detstve som nemal ani na lyžiarsky, na štúdium na Harvarde som si zarobil (Rozhovor) 29. marca 2024, 9:30

A čítaš správne, Kim zachránilo obyčajné zemetrasenie, ktoré prišlo presne v pravej chvíli a vďaka tomu, že sídlo Apple bolo skonštruované na špeciálnych základoch schopných vydržať aj zemetrasenie, celá budova sa začala nakláňať a mierne kývať. Kim vtedy využila situáciu a keď otrasy prestali, rýchlo sa Tima spýtala, či by jej mohol vysvetliť, ako vlastne špeciálna konštrukcia funguje. Našťastie, jeho zápal pre technológie a inžinierstvo mu nedovolil zostať ticho, a tak po vysvetlení celej problematiky zabudol na celú otázku o chybách a Kim nakoniec pracovnú pozíciu dostala. Aj keď sa teda Tim Cook tvári ako obrovský profesionál, ak človek trafí jeho slabšie miesto, dokáže ho nasmerovať presne tam, kam chce.

Domov
Zdieľať
Diskusia