Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
27. marca 2017, 18:08
Čas čítania 0:00
johnnybravo

Ženy si stále musia vypočuť nie. Nežijeme vo svete, kde by nerovnosť či diskriminácia neexistovali, čo sa ti pokúsi vysvetlIť aj dojímavé video

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Svet bez diskriminácie pohlaví by vyzeral oveľa krajšie.

Ak sa povie feminizmus, tisíce Slovákov len neveriacky pokrútia hlavami. Feminizmus však vo svojej podstate nie je žiadna radikálna ideológia, ktorá by chcela zo žien spraviť vládcov tejto planéty, ale jej hlavným cieľom je zrovnoprávniť ženy s mužmi po celom svete, nech už ide o čokoľvek. Žijeme v modernej dobe, a tak je smutné, ak slovenskí muži a často aj ženy odmietajú prijať to, že každé pohlavie by malo mať rovnaké práva. Organizácie ONE Campaign a Don’t Panic preto spojili svoje sily, aby v jednom dojímavom videu zrekapitulovali to, čo dievčatá a ženy zažívajú každučký deň.

Ak chcú vyjadriť svoj názor, vypočujú si nie. Ak ženy v rozvojových krajinách kvôli spoločenským normám dúfajú, že sa im narodí chlapec, lekár im niekedy zase musí povedať nie a toto jediné slovo výrazne ovplyvní ich ďalší život. V niektorých afrických krajinách musia dievčatá zostávať doma a nemôžu ísť do školy len preto, že dostali menštruáciu a nasledujúce generácie vychovávané v takomto štýle len ťažko pochopia, ako veľmi svoje ženy diskriminujú. Nemali by sme sa preto zmieriť s tým, ako vyzerá rovnosť medzi pohlaviami dnes, a mali by sme sa snažiť o to, aby bol svet opäť raz krajším miestom, kde majú všetci rovnaké práva bez ohľadu na to, či sú rozdielneho pohlavia, vierovyznania, sexuálnej orientácie či rasy.

Domov
Zdieľať
Diskusia