Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
20. marca 2017, 8:44
Čas čítania 0:00
johnnybravo

7 maratónov na 7 kontinentoch za jediný týždeň. Aktívna 70-ročná babička získala parádnym kúskom uznanie naprieč celým svetom

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Babička sa na svoju výzvu dôkladne pripravila.

Väčšina z nás je rada, keď zabehne pár kilometrov bez toho, aby nás museli previezť do nemocnice, a tak je s prihliadnutím na mladú generáciu kúsok 70-ročnej Chau Smithovej o to obdivuhodnejší. Momentálne 70-ročná babička má už niekoľko rokov veľmi blízko k aktívnemu životnému štýlu, ktorý vyznáva napríklad pravidelným behom, a za svoj život sa zúčastnila viac než 70 rôznych pretekov. Minulý rok sa rozhodla, že svoje blížiace sa 70. narodeniny oslávi vo veľkom štýle a to tak, že si v priebehu jediného týždňa odbehne maratón na všetkých siedmich kontinentoch.

Jej výzva sa volala Triple 7 Quest a svojich maratónskych 42 kilometrov sa jej skutočne pred pár týždňami podarilo odbehnúť na každom kontinente našej planéty. Zabehla si ho v austrálskom Perthe, aby pokračovala cez Singapur, Káhiru, Amsterdam, New York, Čile až na ostrov King George Island v Antarktíde. Aktívna babička sa na svoj obdivuhodný výkon pripravovala približne osem mesiacov a ako sama hovorí, behu sa začala naplno venovať po tom, čo zistila, že ju behanie robí šťastnou a stupňuje sa to zvyšovaním počtu kilometrov. Chau nakoniec výzvu zvládla a v súčasnosti sa chce sústrediť aj na ďalšie prekážky, ktoré by mohla vo svojom živote ešte zdolať.  




Domov
Zdieľať
Diskusia