Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
17. marca 2017, 16:37
Čas čítania 0:00
johnnybravo

Pastor objavil v Sierra Leone 706-karátový diamant v hodnote cez 55 miliónov eur. Zaradil sa medzi tie najväčšie, aké kedy ľudia našli

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Ide o jeden z najväčších diamantov na svete.

Biznis s krvavými diamantmi spôsobil v posledných desaťročiach v niektorých afrických krajinách obrovské problémy a niekde dokonca aj občianske vojny. Výnimkou nebolo Sierra Leone, kde sa pred pár dňami podarilo pastorovi Emmanuelovi Momohovi v regióne Kono objaviť obrovský 706-karátový diamant. Odborníci po zhliadnutí drahého kameňa predpokladajú, že by mohlo ísť o desiaty najväčší diamant, aký sa kedy ľuďom na našej planéte podarilo objaviť.

Namiesto toho, aby ho Emmanuel rýchlo niekam ukryl a potom ho odniesol von z krajiny, sa rozhodol vzácny nález odovzdať miestnej organizácii, ktorá ho priniesla priamo prezidentovi Sierra Leone. Pastor dostal od prezidenta veľké poďakovanie za to, že odmietol diamant prepašovať a v nasledujúcich mesiacoch bude prebiehať posudok zo strany odborníkov, aby Sierra Leone zistilo, koľko by za nájdený kameň mohli dostať peňazí. Zatiaľ nevedno, či diamant trpí nejakými výraznými vadami, pretože ho najskôr musia dôkladne preskúmať, ale so svojimi 706-karátmi by sa mohol predať za sumu presahujúcu pokojne aj 55 miliónov eur, čo je už slušný zárobok za to, že ho našiel obyčajný pastor. Peniaze potom poputujú do štátnej pokladnice Sierra Leone a možno sa prezident rozdelí aj s pastorom, ktorý mohol začať nový život, keby si ho bol nechal len pre seba.




Domov
Zdieľať
Diskusia