Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
16. marca 2017, 12:37
Čas čítania 0:00
Matúš Moravčík

Stačí jedna fotka a hneď vieme, o koho ide. Aplikácia na rozpoznávanie tváre ľudí pobúrila verejnosť

TECH
Uložiť Uložené

Vedel by si Facezam využiť?

Rozpoznávanie hudby prostredníctvom smartfónu nie je v dnešnej digitálnej dobe absolútne žiadny problém. K dispozícii navyše máme hneď niekoľko rôznych aplikácií, z ktorých si môžeme vyberať podľa našej chuti. A chvíľu to vyzeralo tak, že čoskoro budeme vedieť robiť to isté s ľudskými tvárami. Prečo skoro? Kreatívna agentúra Zacozo, ktorá sa zameriava na virálne kúsky, stihla v uplynulých dňoch pobúriť širokú verejnosť tým, že oznámila príchod unikátnej mobilnej appky s funkcionalitou umožňujúcou celkom presné rozpoznávanie tváre kohokoľvek, koho máme na fotografii. Nakoniec sa však ukázalo, že išlo iba o obyčajný hoax, ktorý ale na druhú stranu dokázal prilákať pozornosť viacerých svetových médií.

Avizovaný Facezam sľuboval kapacity na rýchlu a pomerne presnú identifikáciu ľudí, čo vďaka aktuálnemu pokroku v oblasti vývoja umelej inteligencie nepredstavuje absolútne žiadny problém, pričom mal využívať osobné dáta najväčšej sociálnej siete. Keď sa o pripravovanej softvérovej novinke dozvedelo vedenie Facebooku, príliš dlho netrvalo a na internet pribudlo oficiálne vyhlásenie, že aplikácia by v takom prípade porušovala zásady ochrany súkromia používateľov siete. Reakciou chceli zároveň upokojiť verejnosť, ktorej tento nápad z pochopiteľných dôvodov príliš nevoňal. 

Domov
Zdieľať
Diskusia