Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
10. marca 2017, 16:19
Čas čítania 0:00
johnnybravo

Qatar Airways pridal do biznis triedy historicky prvú manželskú posteľ. Dlhé lety už nebudú predstavovať problémy ani pre zaľúbené dvojice

ZAUJÍMAVOSTI LIETADLO
Uložiť Uložené

Cestovanie vo dvojici bude o čosi zábavnejšie.

Cestovanie lietadlom na dlhé trate vie byť únavné a vyčerpávajúce najmä vtedy, keď človek sedí v ekonomickej triede a nemôže si ani poriadne vystrieť nohy. Čoraz viac cestovateľov dnes radšej urobí niekoľko kompromisov, aby sa za nižšiu cenu dostali do konkrétnej destinácie, ale stále sa nájdu milióny ľudí, ktorí si môžu dovoliť cestovanie v prvej či biznis triede a letecká spoločnosť Qatar Airways si to dobre uvedomuje. Na konferencii v Berlíne preto jej riaditeľ svetu predstavil najnovšiu inováciu, ktorá bude už čoskoro zaradená do biznis tried vo veľkej časti katarských lietadiel a označil ju dokonca za prvú na svete.

Manželské páry či čerstvo zamilované dvojice si v biznis triede budú môcť priplatiť za špeciálne sedadlá hneď vedľa seba, vďaka čomu ich môžu presunúť do vodorovnej polohy a spraviť si z nich plnohodnotnú manželskú posteľ. Manželskú posteľ pritom ešte žiadna komerčná letecká spoločnosť svojim zákazníkom neponúkala a Qatar Airways nezostali len pri nej, pretože svojim dizajnérom približne pred dvomi rokmi dali aj úlohu, aby okrem samotnej postele vytvorili priestor, ktorý sa bude dať oddeliť od ostatných cestujúcich a ľuďom v ňom dopriať dokonalé súkromie. Namiesto manželskej postele sa v ňom bude dať skvele cestovať napríklad aj rodinám či biznis partnerom, pretože sa sedadlá dajú prispôsobiť tak, aby mohli oproti sebe za stolom sedieť dvaja ľudia na jednej strane a dvaja zase na druhej, takže katarská spoločnosť očividne chce dbať na spokojnosť svojich cestujúcich.

Odporúčané
Zuzana je techničkou lietadiel: Som jediná žena medzi mužmi, na začiatku som vymieňala záchody a zarábala 800 eur (Rozhovor) Zuzana je techničkou lietadiel: Som jediná žena medzi mužmi, na začiatku som vymieňala záchody a zarábala 800 eur (Rozhovor) 15. marca 2024, 9:30



Domov
Zdieľať
Diskusia