Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
28. februára 2017, 20:05
Čas čítania 0:00
johnnybravo

Mäso zo Subwayu obsahovalo menej než 50 % kuracej DNA. Zaujímavý výskum porovnal aj prevádzky ako McDonald's či Tim Hortons

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Dávaj si pozor na to, čo ješ.

Keby si prišiel do obchodu a domov si sebou odniesol kuracie prsia, potom by si zrejme očakával, že podiel kuracej DNA v tvojom pokrme bude bez pridania rôznych typov marinády a ďalśích doplnkov plných 100 percent. Tím výskumníkov z televízie CBC si preto povedal, že sa v meste Peterborough v kanadskej provincii Ontario vydá na návštevu piatich prevádzok s rýchlym občerstvením, aby si posvietili na to, aké kvalitné kuracie mäso sa v nich predáva. Radil im Matt Harnden z Trent University a vybrali sa do prevádzok Subway, McDonald’s, Tim Hortons, Wendy’s a A&W.

Po prieskume zistili, že štyri z piatich prevádzok predávajú mäso blížiace sa ku 100 percentnám kuracej DNA, aj keď samozrejme rôzne marinády a korenia tento podiel znižujú, a tak McDonald’s so svojím Country Chicken Grilled získal 84,9-percenta kuracej DNA, Tim Hortons Chipotle Chicken Grilled Wrap 86,5-percenta, Wendy’s Grilled Chicken Sandwich 88,5-percenta a A&W Chicken Grill Deluxe až 89,4-percenta. Nanešťastie pre Subway, ich Over Roasted Chicken Sandwich obsahoval len 53,6-percenta kuracej DNA a Sweet Onion Chicken Teriyaki verzia dokonca obsahovala ešte o čosi menej kuracej DNA, pretože v nej namerali len 42,8-percenta.

Mäso zo Subwayu obsahovalo menej než 50 % kuracej DNA. Zaujímavý výskum porovnal aj prevádzky ako McDonald's či Tim Hortons
Zdroj: The Shit I Eat

Výskumníci sa čudovali, že Subway dopadol v teste tak hrozivo, a tak sa do prevádzky vydali ešte jeden raz a keď sa výsledky opakovali, konfrontovali s nimi aj samotného zástupcu Subway Canada, ktorý sa na margo testu vyjadril, že dôkladne preverí svojich dodávateľov a odmietol, že by do mäsa pridával v niektorých prípadoch až viac než 50 percent vody či sóje. Mali by sme si preto dávať pozor, komu zveríme svoje peniaze, aj keď je možné, že išlo o výnimočnú dodávku mäsa v konkrétnej prevádzke a pri testovaní v jednej zo slovenských prevádzok by si objavil takmer 100-percentný obsah kuracej DNA.

Domov
Zdieľať
Diskusia