Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
25. februára 2017, 15:30
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

Psychologický horor Get Out kritici milujú. Nenájde sa nikto, komu by sa desivá hra s mozgami obetí nepáčila

FILMY A SERIÁLY GET OUT
Uložiť Uložené

Get Out má na rottenoch 100 %, recenzie film vyzdvihujú takmer v každom smere, no na Slovensku a v Česku ho asi neuvidíme.

Možno aj vy poznáte Jordana Peeleho, jedného z dvojice komikov Key & Peele. Obaja sa postupne dostávajú aj do serióznejších filmových počinov. Zatiaľ čo Keegan-Michael momentálne natáča Predátora so Shaneom Blackom, Peele napísal, producentsky zastrešil a zrežíroval mysteriózny horor Get Out. Učinil tak spoločne s Blumhouse Productions, ktorí sa zameriavajú na nízkonákladovky a z ich dielne už vzišli filmy ako Sinister, Insidious, Oculus, Whiplash či Lawless. Get Out už podľa traileru nesie rukopis srandičiek známych zo skečov spomínanej dvojky a my dúfame, že to naozaj bude stáť za to. Nakoniec, na rottenoch už svietia hodnotenia 123 kritikov. Pred napísaním článku sme si dva dni počkali, či sa výsledné hodnotenia náhodou nezmenia, no zdá sa, že Get Out sa jednoducho páči všetkým. S priemerným hodnotením 8,3/10 dali palce hore úplne všetci kritici. Get Out je teda zatiaľ ďalším 100% - ným počinom, ktorý má chyby, užije a ocení si ho však každý. Nižšie sa môžete pozrieť na trailer a dúfať, že sa k nám snímka dostane. 

Dej na to predpoklady jednoznačne má. Afroameričan Chris (Daniel Kaluuya - Sicario, Black Mirror) sa so svojou belošskou priateľkou Rose (Allison Williams - College Musical) vyberie v rámci novej úrovne vzťahu za jej rodičmi. Čudesné správanie najprv pripisuje nervozite z medzirasového vzťahu, no neskôr zisťuje, že je za tým niečo omnoho horšie. Okrem dvoch spomínaných hrajú Keith Stanfield (Selma), Betty Gabriel (The Purge: Election Year), Caleb Landry Jones (X: First Class) a zopár ďalších. Nemôžem si pomôcť, no z traileru to vyzerá na presne takú šialenosť, akú by sme čakali. V zahraničí snímka premiérovala už včera, slovenská ani česká premiéra zatiaľ ohlásená nie je. Nepýtajte sa nás prečo, fakt netušíme. 

Edit: Pribudla už aj česká premiéra. Tej sa dočkáme 27. apríla. O slovenskej zatiaľ nič nevieme. 


Domov
Zdieľať
Diskusia