Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
12. februára 2017, 15:11
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

Guillermo del Toro potvrdzuje 2. sériu pre skvelý animovaný seriál Trollhunters. Stála prvá séria za vás čas?

FILMY A SERIÁLY HOW TO TRAIN YOUR DRAGON
Uložiť Uložené

Tešíte sa na návrat Jima a jeho partie Trollhunterov?

Ešte než sa pustíme k mini recenzii prvej série, dovoľte nám s radosťou oznámiť, že Trollhunters bude pokračovať aj napriek tragickej smrti Antona Yelchina, ktorý prepožičal hlas hlavnej postave Jimmovi. Naskytla sa teda otázka, ako a či vôbec sa v seriáli bude pokračovať. Našťastie, ako ozrejmil sám del Toro, ktorý prišiel s nápadom na Trollhunters, Anton stihol nahrať celú druhú sériu, ktorá bude pozostávať z 13 epizód. Tá prvá obsahovala epizód 26 a prakticky šlo o spojenie dvoch sérií do jednej. Del Toro má pritom s Netflixom naplánovaných celkovo 52 častí, čo znamená, že po 2. sérii nás čaká ešte ďalších 13 častí, takže sa takmer určite dočkáme aj 3. série. Ako kompetentní vyriešia voice-over, to vôbec netušíme, ale dúfame, že nám to nepokazí zážitok a nikoho to neurazí. Del Toro ešte svoje tweety doplnil o informáciu, že vďaka možnosti úpravy hlasu nemuseli svoje plány ani scenár vôbec meniť. 

Guillermo del Toro potvrdzuje 2. sériu pre skvelý animovaný seriál Trollhunters. Stála prvá séria za vás čas?

A teraz, ak dovolíte, si čo-to povieme o sérii prvej a aj o tom, či stojí za váš čas. Kratšia odpoveď by bola, že áno. Je tu množstvo ale, stále však ide o jeden z najkvalitnejších animovaných seriálov. Dej hovorí o tajnom svete trollov, ktorí žijú pod našimi mestami naprieč celým svetom. Delia sa už klasicky na dobrých a zlých, pričom tých dobrých ochraňuje Trollhunter, ktorého si vyberá čarovný medailón. My sa v príbehu dostávame do doby, kedy po zabití posledného a odvážneho trollhuntera zlým trollom medajlón siahne prvýkrát v histórii po človeku. Tínedžer Jim sa stáva trollhunterom bez akýchkoľvek bojových skúseností, no a keďže mu ide o život, musí sa naučiť brániť nielen seba, ale aj všetkých trollov.

Guillermo del Toro potvrdzuje 2. sériu pre skvelý animovaný seriál Trollhunters. Stála prvá séria za vás čas?

Dej nie je extrémne originálny, kde však Trollhunters naplno bodujú, sú postavy, fantasy svet a záporáci. Tí sú zaujímavejší než tí od Marvelu, a to ide len o animák pre deti. A tam tkvie najväčší problém tohto seriálu. Keďže je určený najmä pre tých menších, nemôže veľmi riskovať, púšťať sa do dospelejších tém a taktiež na rad príde množstvo klišé, hlúpych scén, nejaká tá epizóda navyše a hneď niekoľko tupých scenáristických barličiek a nelogických rozhodnutí postáv. Tam však moje zápory asi aj končia. Niekomu sa nemusí zdať celková štylizácia a dizajn "monštier", popravde, od del Tora som možno aj ja čakal niečo údernejšie a originálnejšie, stále sa na to však dobre pozerá.

Navyše, po pár epizódach sa začne vyjasňovať, o čo v celom seriáli pôjde, postavy vám rýchlo prirastú k srdcu (najmä Aaaargh - snáď som mu dal dosť áčiek), súboje sú atraktívne a dialógy nenudia. Dočkáme sa pár prekvapení, dokonca aj nie príliš priaznivého osudu pre jednu z kladných postáv (aj tak všetci vieme, ako to dopadne) a hlavne prísľub ďalšieho skvelého sveta (nasleduje spoiler). V druhej sérii nás totiž čaká Darklands, kam sa Jim vybral celkom sám a kde na neho čaká naštavný Gunmar. Pokiaľ si Trollhunteri udržia štandard prvej série, odoberú pár scenáristických chýb a logických barličiek, kedy facepalmujeme, mohla by z toho byť veľmi kvalitná show. A my sa na ňu už nesmierne tešíme. 

Guillermo del Toro potvrdzuje 2. sériu pre skvelý animovaný seriál Trollhunters. Stála prvá séria za vás čas?
Domov
Zdieľať
Diskusia