Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
10. januára 2017, 12:37
Čas čítania 0:00
Ivan J.

Prvé si dal spraviť za 20 eur na dovolenke, ďalšie len tak z rozmaru. Aké tetovania má Conor McGregor a aký je ich význam?

ŠPORT CONOR MCGREGOR TETOVANIE UFC
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Tetovania neodmysliteľne patria k imidžu Conora McGregora.

Keď si najslávnejší Ír súčasnosti v apríli roku 2013 na pôde UFC odkrútil úspešnú premiéru proti Marcusovi Brimageovi, nebol neznámou tvárou, avšak jeho vzhľad sa radikálne líšil od toho súčasného. Aj napriek tomu, že Conor McGregor si svoje vôbec prvé tetovanie zaobstaral už ako mladík, v porovnaní roku 2013 s dnešným dňom ich má podstatne viac. Jeho spoznávacie znamenie a čoskoro možno aj ikonickú bradu síce mal už vtedy, no mohutné tetovania, ktoré aktuálne zdobia jeho telo, by ste hľadali len márne. Bezpochyby, práve "kérky" tvoria dôležitú časť jeho imidžu, o ktorý sa Notorius príkladne stará a aj vďaka tomu si dnes môže povedať, že je hlavnou tvárou tohoto športu. Denník The Sun pripravil článok, v ktorom opisuje význam jednotlivých tetovaní a my sme sa vám ich spolu s ním rozhodli priblížiť tiež.

Ako sme už vyššie spomenuli, po prvýkrát si zaobstaral tetovanie na dovolenke. Počas návštevy cyperského Ayia Napa si dal obávaný fighter vytetovať arabský nápis. Ten zdobí zadnú stranu päty na jeho ľavej nohe a ako sa sám nechal počuť, nevie, aký má význam. "Bolo to moje prvé, vtedy som bol opitý. Dal som si to spraviť v Ayia Napa za 20 eur. Mohlo by to znamenať čokoľvek."

Aj napriek faktu, že náboženská viera 28-ročného Íra nie je známa, krk mu skrášľuje okrídlený kríž. Ešte pred pár rokmi mnohí predpokladali, že je katolík, vzhľadom na írsky pôvod. Lenže táto skutočnosť sa nepotvrdila, keďže sa v spoločnosti objavil nosiac mak (politický symbol) a na sociálnych sieťach napísal hanlivé vyjadrenia na adresu politiky a náboženstva. Počas početných súbojov v oktagone ste si tiež určite všimli skrútené tŕne na jeho chrbte, nadväzujúce práve na okrídlený kríž. Nie je však známe, kedy a z akého dôvodu si ich dal vytetovať.

V poslednej dobe neodmysliteľne k McGregorovmu imidžu patrí aj jeho tetovanie na hrudníku - gorila, ktorá nosí korunu a pojedá srdce v ústach. Tento kúsok si zaopatril na počesť Straight Blast Gym, založeného jeho trénerom Johnom Kavanaghom. Ako vraví, jednoducho sa mu páči spôsob, ako to vyzerá. To, že McGregor má zrejme v obľube motívy so zvieratami, prezrádza vytetovaný tiger na bruchu. Mačkovitú šelmu si dal podľa vlastných slov vytetovať len tak z rozmaru počas dovolenky v Benátkach. "Povedal som si 'Do r**i, dám si tigra.' Myslím si, že je to odvážne zviera."  Ír sa však už skôr vyjadril, že je fascinovaný tým, ako sa toto zviera pohybuje. Začlenil ho aj do jeho prípravy, keď študoval, ako tigre lovia korisť. Nad a pod týmto tetovaním sa nachádza najnovšie tetovanie, a to v podobe jeho priezviska a prezývky (Notorius).

Prednú časť ľavého predlaktia mu pokrýva šípkový ker s hodinami ukazujúcimi popoludňajší čas 3 hodiny aj 35 minút, hoci nie je známe, či tento čas má nejaký hlbší význam. Súčasťou tohto tetovania sú aj ruže či dýka. Tesne nad ružami je napísané motto - "Kľud je presnosť a presnosť je rýchlosť." Táto fráza je bežná u tréningu strelných zbraní elitných vojenských jednotiek, predovšetkým Navy SEALS. Okrem toho, na jeho predlaktí môžeme spozorovať džentlmena nosiaceho cylinder a v boxeristickej pozícii "panáčika" Notre Dame Leprechaun - maskota írskeho bojového klubu na Univerzite v Notre Dame. 

Domov
Zdieľať
Diskusia