Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
30. novembra 2016, 20:01
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

Na čo zájsť do kina v decembri? Úspešný rok 2016 zavŕši prvý Star Wars spin-off či veľkolepý Assassin's Creed

FILMY A SERIÁLY NOVÉ FILMY V KINÁCH (KINOPROGRAM)
Uložiť Uložené

Disney zrejme zarobí ďalšiu miliardu dolárov. Budete pri tom?

Ešte predtým, než si predstavíme najočakávanejšie filmy roka 2017, máme povinnosť poradiť vám s mesiacom december, presnejšie povedané, ukázať vám filmy, na ktoré by ste v poslednom tohtoročnom mesiaci mohli zájsť do kina. Oscarová sezóna je v plnom prúde a v nasledujúcich týždňoch to pocítime minimálne trikrát. Celkovo si niečo povieme o rovnej desiatke snímok. 

1. Moana - 1. 12.
Niektorí ste už pravdepodobne zašli na predpremiéru, no pre väčšinu z nás bude prvou možnosťou vidieť chválený animák od Disney práve zajtrajší deň. Pre Moanu sme pripravili samostatné preview len pred pár dňami, nemá teda význam znova sa rozpisovať, preto vám ponúkame aspoň opis deja: Ten sa točí okolo dospievajúceho dievčaťa Moany Waialiki (Auli‘i Cravalho). Tá sa bez akýchkoľvek navigačných prístrojov vydáva za vidinou záchrany svojho ľudu naprieč divokým oceánom. Ide o odvážnu, nebojácnu a tvrdohlavú hlavnú hrdinku, ktorá nemrhá svojím odhodlaním postaviť sa krutej lávovej čarodejnici. Cestou sa stretáva s legendárnym polobohom tichomorských ostrovov Maui-om (Dwayne Johnson), ktorý ju má naučiť všetko o tom, ako sa stať moreplavkyňou a zvládnuť plavbu plnú zlovestných a neočakávaných nástrah. Spoločne zažívajú neuveriteľné dobrodružstvá a Moana si pomaly uvedomuje, čo jej táto honba za záchranou domoviny skutočne prináša. 


2. Underworld: Krvavé vojny (1. 12.)

Recenziu vám prinesieme asi už zajtra, no nadšení sme rozhodne neboli. Boli by sme však radi, keby ste si názor urobili sami, aj keď dôstojné pokračovanie čakať nemôžete. Dlho sa hovorilo o tom, že Kate Beckinsale predá štafetu ďalšej hlavnej postave práve v piatom diele (tiež sa natáčal v Prahe). Podľa všetkého to ale vraj zase raz končí otvorene a neprišla žiadna správa o budúcnosti značky. Snáď už ale Sony zakývalo Selene na odchod. 


3. Santa je zase úchyl (1. 12.)
Pokračovanie obľúbenej a na svoje pomery aj nadštandardne chválenej komédie Santa je úchyl na seba nechalo čakať dlhé roky, no konečne je tu. Zdá sa však, že ide o ďalší nepotrebný sequel, ktorý svojmu predchodcovi nesiaha ani po členky. My ale budeme veriť, že sa to nakoniec predsa len podarilo. Chrapúnskeho Thorntona predsa v redakcii môžeme. Dej by mal byť zase raz plytký, o ten však s týmito postavami nejde. Vrátia sa všetky podstatné a pár ich pribudne. Jediné, čo potrebujete vedieť, je, že Santa je naozaj stále úchyl. Viac v traileri nižšie. 

4. Vianočná párty (8. 12.)
O tradičnej vianočnej párty spojenej s drogami, alkoholom a prísnou šéfkou už bolo komédií natočených viac, čím bude teda táto odlišná? Pravdepodobne hereckým ansámblom. Tvoria ho skutočne talentovaní komediálni tvorcovia a herci. Reč je o Jennifer Aniston, Jasonovi Batemanovi, Kate McKinnon či T. J. Millerovi. Stopáž neprekročí hodinu a 45 minút, takže by dej mal plynúť celkom rýchlo. V zásade v snímke uvidíme partiu zamestnancov, ktorí sa snažia zapôsobiť na dôležitého investora tým, že zorganizujú obrovskú párty. Tú im ale ich šéfka vôbec neschválila.

 
5. Rogue One: A Star Wars Story (15. 12.)
Deň D pre mnohých filmových fanúšikov a nadšencov nastane práve 9 dní pred Vianocami, kedy sa do kín dostane očakávaný prvý spin-off z dielne Star Wars. Pojednávať bude o skupinke rebelov zodpovedných za krádež plánov Hviezdy smrti. Okrem toho spoznáme nového záporáka, pravdepodobne sa zjaví aj Grand Moff Tarkin, no a každý z nás sa už nesmierne teší na Vadera. Viac vám ale o Rogue One povieme v pripravovanom preview. 

6. Collateral Beauty (15. 12.)
Ak však nie ste na sci-fi a radšej si poplačete alebo jednoducho máte radšej drámy s úžasnými hercami a pomalším tempom, rysuje sa pre vás skvelá alternatíva za Star Wars. Volá sa Collateral Beauty, hlavnou hviezdou je Will Smith a pojednáva o utrápenom mužovi. Jeho známi mu chcú pomôcť dostať sa z depresií, a tak za ním pošlú 3 ľudí, ktorí symbolizujú čas, smrť a lásku. Pomôžu mu?

Odporúčané
Nové kinofilmy v marci: Toto je 7 filmov, na ktoré sa tešíme najviac Nové kinofilmy v marci: Toto je 7 filmov, na ktoré sa tešíme najviac 28. februára 2024, 10:00


7. Sing (Spievaj, 22. 12.)
Ďalší decembrový animák, tentoraz spoliehajúci sa na záujem tých najmenších. Pôjde totiž o muzikál okorenený humorom smerujúcim práve pre deti. Sing pochádza z dielne Illumination Entertainment (Mimoni, Tajný život maznáčikov) a zrejme by sme do kín mali vchádzať bez vysokých očakávaní. Snímka nás tak môže jedine prekvapiť. Dej hovorí o fiktívnom mestečku, v ktorom na štýl Zootopie žijú zvieratká rôznych druhov. Pár z nich usporiada súťaž v spievaní, a to je prakticky všetko dôležité, čo by ste mali vedieť.

8. Prečo práve on?! (22. 12.)
Komédia s Bryanom Cranstonom a Jamesom Francom v úlohe jeho zaťa vyzerá celkom schopne. Starostlivý otecko Ned sa má práve stretnúť s nápadníkom svojej drahej dcéry. A tým začne jeho najhoršia nočná mora. Z honosnej vily vylezie potetovaný a fuckujúci Laird a rodinu privíta naozaj svojským štýlom. A ani neskôr na Neda neurobí ten najlepší dojem. Laird je síce multimilionár, ale od prvého momentu pôsobí skôr ako... totálny magor. Film bude evidentne ťahať hlavne James Franco, ktorý si už v ukáže svojho prasáka poriadne užíva. Okrem neho uvidíme aj Bryana Cranstona (Trumbo), Zoey Deutch (Everybody Wants Some!!) a Megan Mullally (Hotel Transylvania 2). 


9. La La Land (29. 12.)
Damien Chazelle je podľa všetkého oscarový materiál numero uno. Genialitu jeho Whiplashu už snáď nemusíme ani zdôrazňovať, po rôznych festivaloch nás však zasiahla správa o jeho ďalšom úžasnom počine. Reč je o muzikáli La La Land s Ryanom Goslingom, Emmou Stone či J. K. Simmonsom. Pripraviť sa máme na jednoducho nádherný film plný očarujúcej hudby a kvalitných hereckých výkonov. Nevieme sa dočkať. 

10. Assassin's Creed (29. 12.)
Náš výber uzatvára Michael Fassbender v dvojrole očakávanej filmovej adaptácie slávnej hernej série. Assassíni sú tu s nami už dlhé storočia, my sa však sústredíme na súčasnosť a Calluma Lyncha. Miesto trestu smrti si ho zaobstará spoločnosť Abstergo. Následne ho skrz Animus pošle do spomienok jeho dávneho predka Aguillara. Ten je assassínom a zrejme skrýva dôležité informácie, po ktorých spoločnosť Abstergo túži. Je možné, že počin režiséra Justina Kurzela prekoná kliatbu sfilmovaných herných blockbusterov a stane sa tak skvelým veľkofilmom. Aspoň v to dúfame. 

Odporúčané
Duna 2 či Vojna policajtov. Vo februári vyjde rekordne veľa skvelých kinonoviniek ako pred pandémiou covidu-19 Duna 2 či Vojna policajtov. Vo februári vyjde rekordne veľa skvelých kinonoviniek ako pred pandémiou covidu-19 31. januára 2024, 12:30



Okrem vyššie uvedených 10 počinov nás čaká množstvo ďalších projektov. Mnohí z vás si zrejme nájdu cestu k drámam 24 hodín či Tri Generácie s Elle Fanning a Naomi Watts. Z Čiech k nám dorazí rodinná rozprávka Anděl Páňe 2 (údajne minimálne taká dobrá ako prvá časť, ak nie lepšia), no a zabudnúť nemôžeme ani na českú komédiu Manžel na hodinu s hercami, ako: Bolek Polívka, David Novotný, David Matásek, Lukáš Latinák, Eva Holubová, Zdena Studenková či Zuzana Norisová. 


Čo si vyberiete v decembri vy?

Domov
Zdieľať
Diskusia