Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
10. novembra 2016, 18:11
Čas čítania 0:00
Matúš Moravčík

Zvládne kladivo a dokonca aj vŕtačku. Vraj nezničiteľné ochranné sklo pre iPhone ponúka doživotnú záruku

TECH IPHONE
Uložiť Uložené

Niečo pre šikovné ruky.

Štatistiky hovoria, že viac ako polovica majiteľov smartfónov už aspoň raz rozbila displej alebo len jeho ochranné sklo. Priemerný používateľ môže počas svojho života za opravu poškodenej súčiastky minúť takmer 5-tisíc eur. A to iba za jednu jedinú časť, respektíve hardvérovú oblasť. Len v Spojených štátoch amerických bolo na tento typ opravy vynaložených cez závratných 23 miliárd amerických dolárov, čiže nejakých 21 miliárd eur, a čísla neustále rastú, pretože neustále rastie aj počet majiteľov inteligentných telefónov. Ide teda o poriadne veľký biznis, ktorý, aj keď by mali, nechcú zničiť. Pre Apple, Google a ani Samsung nepredstavuje problém vyrobiť takú ochranu krehkého dotykového displeja, že by sme poškodili len vtedy, keby sa naozaj snažíme. Súčiastky, a predovšetkým displej, ale stoja nemalé peniaze, tak prečo nevyužiť príležitosť? Príchod ForeverGlass pre iPhone, ktorému neublíži ani naozaj kruté zaobchádzanie, preto spomínaných gigantov príliš nepoteší.

Na webe Kickstarter sa objavil celkom zaujímavý projekt, ktorý si kladie za cieľ priniesť špeciálne tvrdené sklo s doživotnou zárukou. Áno, čítate správne, výrobca si verí až tak, že s tým nemá absolútne žiadny problém. 0,33 milimetra hrubé sklo ForeverGlass s tvrdosťou na deviatej úrovni Mohsovej škály tvrdosti má vraj ponúknuť takú odolnosť a takú kvalitu, že ho bežný používateľ smartfónu nepoškodí. A ak náhodou predsa len áno, okamžite mu výrobca pošle náhradu úplne zdarma, kedykoľvek a koľkokoľvek. Záruka mu platí na celý život, takže si pri výmene telefónu môže nechať poslať nový kúsok, ktorý potom iba nalepí na displej nástupcu. Neskôr dokonca pribudne aj mobilná aplikácia na uľahčenie žiadania náhrady. Na rezerváciu 6-vrstvového ForeverGlas stačí prispieť niekoľkými drobnými a po príchode na trh vám jeden balíček s hneď niekoľkými kusmi skla vrátane členstva v záručnom programe príde až domov.  

Zvládne kladivo a dokonca aj vŕtačku. Vraj nezničiteľné ochranné sklo pre iPhone ponúka doživotnú záruku
Zdroj: www.flickr.com
Zvládne kladivo a dokonca aj vŕtačku. Vraj nezničiteľné ochranné sklo pre iPhone ponúka doživotnú záruku
Zdroj: www.flickr.com
Domov
Zdieľať
Diskusia