Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
28. októbra 2016, 15:55
Čas čítania 0:00
Matúš Moravčík

Apple chce s aplikáciou TV pre iOS a tvOS zjednodušiť pozeranie filmov, seriálov aj športových zápasov

TECH APPLE TV
Uložiť Uložené

Softvérová novinka, ktorá zlepší naše používateľské skúsenosti.

Včerajšie mediálne podujatie kalifornského giganta nezačalo hardvérom, ale softvérom. Ešte pred odhalením hlavnej hviezdy večera MacBook Pro padlo niekoľko slov o úplne novej aplikácii TV pred dve platformy, ktorá má za úlohu zjednotiť video obsah z nainštalovaných aplikácií od tretej strany do jedného univerzálneho používateľského prostredia. Princíp jej fungovania je maximálne jednoduchý - na základe vložených používateľských účtov zobrazí po spustení ponuku na streamovanie bez toho, aby sme museli medzi jednotlivými aplikáciami akokoľvek pracne prepínať alebo ich dokonca inštalovať. Ak by sme mali napríklad predplatenú služby umožňujúcu streamovanie filmov či seriálov a druhú umožňujúcu streamovanie športových zápasov, tak ponuku oboch uvidíme na spoločnom mieste. A to isté platí o službách, kde si obsah môžeme rovno zakúpiť.

Aplikácia TV príde počas decembra na iOS a tvOS, teda systém, ktorý poháňa zariadenie Apple TV. Používateľské prostredie má pozostávať z niekoľkých hlavných prvkov, vrátane "Watch Now", "Library" alebo "Store", kde nájdeme nový obsah. Takisto sa nezabudlo ani na hlbšiu integráciu virtuálneho asistenta Siri poskytujúcu uľahčenie používania. Stačí iba v blízkosti zariadenia s nainštalovanou aplikáciou vysloviť názov filmu a požiadať o jeho spustenie. TV príde medzi nás s nadchádzajúcim aktualizačným balíčkom pre spomínané operačné systémy. 

Apple chce s aplikáciou TV pre iOS a tvOS zjednodušiť pozeranie filmov, seriálov aj športových zápasov
Zdroj: appleinsider.com
Späť
Zdieľať
Diskusia