Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
16. októbra 2016, 17:00
Čas čítania 0:00
filmkult redakcia

Pridaj sa do redakcie Filmkultu a prispievaj tak do jedného z najčítanejších filmových magazínov

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Myslíš si o sebe, že vieš písať kvalitné články a chýba ti len priestor k ich šíreniu? Pridaj sa k Filmkultu!

Áno, vieme, je apríl 2017, ale naše nároky na pozíciu redaktora sa veľmi nezmenili, takže text ponechávame viac menej bez úpravy, hoci sme ho publikovali ešte minulý rok. Preto ignorujte dátumy a skúste sa nájsť v texte nižšie. Pár z vás som v posledných dňoch odmietol so slovami, že nábor budeme robiť až koncom roka, no stále vás pribúda a mne je blbé neustále niekoho odmietať. Nakoniec, aj medzi vami môže byť redaktor, bez ktorého si Filmkult nevieme už ani predstaviť. 


Ani si nepamätám, kedy sme naposledy robili nábor. Myslím, že to bolo dokonca len formou Facebooku. Všimli sme si, že každým rokom pribúda viac a viac ľudí schopných vypustiť zo seba nielen inteligentné, ale i vkusné a pekne formulované komentáre, ktoré môžu vyústiť v celkom podareného filmového redaktora. Verte nám, vieme, o čom hovoríme. Rozhodli sme sa preto, že vám dáme priestor realizovať sa, a to priamo na stránkach Filmkultu. Každým dňom sa dostávame do povedomia väčšieho množstva ľudí a každým dňom tak rozmýšľame, čím zaujať čo najväčšie množstvo z vás.

Aj preto u nás nájdete všetko - od dokumentov, cez trailery a písané novinky o prichádzajúcich projektoch až po recenzie a tematické články našich autorov. A práve články typu autorských prejavov, tematických zabrúsení do minulosti, súčasnosti či budúcnosti kinematografie vyhľadávame momentálne najviac. Hlavne z dôvodu, že novinky máme pokryté viac než dobre, a preto nehľadáme pravidelného "redaktora", no ak sa cez sychravé dni októbra a ďalších mesiacov nudíte, pokojne vám predáme naše know-how a budete môcť prispievať na dennej báze, respektíve tak často, ako vám to bude vyhovovať. Žiadne deadliny, len feedback a pomoc skúsených členov redakcie s vašimi článkami. Budeme však radi, ak nájdeme hlavne ľudí, ktorí majú čo povedať, vedia to vkusne preniesť na papier, ovládajú gramatiku a hlavne majú s písaním nejaké skúsenosti (nemyslíme blogy). Nemusíte sa však báť, ak ste doteraz nikde nič nepublikovali. Ak uvidíme, že vo vás niečo je, pomôžeme vám to formovať do článkov, ktoré si prečítajú tisíce ľudí.

Pridaj sa do redakcie Filmkultu a prispievaj tak do jedného z najčítanejších filmových magazínov

A čože to od vás vlastne chceme?

Pre lepšiu predstavu si môžete prečítať nasledujúce články, respektíve si z nich aspoň budete vedieť utvoriť obraz o tom, aký obsah by sme na našich stránkach radi vídavali častejšie.

Ak máš čas navyše, budeme radi, ak ho venuješ Filmkultu. Momentálne by sa nám do tímu hodil človek, ktorý vie písať autorské/tematické články, no nebojí sa ani prekladu noviniek s pridania vlastného názoru či zaujímavých faktov. Chuť tvorenia noviniek v spojitosti s atraktívnymi témami pre autorské články a schopnosťou písania článkov vám zaručí miesto v redakcii najrýchlejšie. 

Rovnako tak by sme radi pridali aj niečo z domáceho obsahu. Či už ide o zoznamy najkvalitnejších študentských filmov posledných rokov, rozhovory s úspešnými Slovákmi na poli kinematografie, obhliadnutie sa za úspechmi a zabudnutými skvelými česko-slovenskými filmami. Nepohrdneme ani takými s chuťou vybrať sa do ulíc a pri príležitosti odovzdávania cien za najlepšie slovenské filmy získavať odpovede našich občanov na otázky o ich najobľúbenejších slovenských filmoch a podobne. Námetov a nápadov na tvorenie obsahu je veľa, stačí chcieť.

Máš v okolí niečo podobné? Tak o tom napíš.

https://filmkult.refresher.sk/5398-Na-Slovensku-mame-jedno-z-najoriginalnejsich-kin-na-svete-Tuli-Cinema-najdes-v-Samorine

Zmaturuj s Filmkultom: Dvojdiel o sfilmovaných knižných príbehoch, z ktorých ste odpovedali na maturite. Originálne, náučné, dobre sa čítajúce. Máš podobný nápad? Sem s ním!

http://filmkult.refresher.sk/4165-Zmaturuj-s-Filmkultom-vdaka-filmovym-spracovaniam-literarnych-klasik


Klasické rebríčky či výbery z kategórie NAJ. Či už pôjde o dojímavé filmy, kraťase, ázijské animáky, klasické anime, horory, najlepšie filmy s rozpočtom do 20 miliónov dolárov, najnechutnejšie filmy či najväčšie prepadáky filmovej histórie. Nápadov sú v tomto prípade desiatky, stačí pár minút podumať. Ou, a taktiež už niekoľko mesiacov hľadáme človeka, ktorý má napozerané erotické filmy a trúfol by si vybrať ich najlepšiu desiatku do rebríčka :)

http://filmkult.refresher.sk/5330-Nadherny-aj-dojemny-Taky-je-nas-vyber-10-najlepsich-kratkych-animovanych-filmov-studia-Pixar

http://filmkult.refresher.sk/5465-Hektolitry-krve-a-brutalni-vrazdy-aneb-zvracene-filmy-ktere-vam-nedaji-spat

http://filmkult.refresher.sk/4311-15-filmov-ktore-zobrazuju-boj-za-prava-LGBT-ludi-a-boj-proti-homofobii

http://filmkult.refresher.sk/5371-Najznamejsi-kaskaderi-a-dvojnici-hercov-alebo-zranenia-ktore-ich-mohli-stat-zivot

Pridaj sa do redakcie Filmkultu a prispievaj tak do jedného z najčítanejších filmových magazínov
Zdroj: Bobby Bank / Summit Entertainment


Kvízy! Máte nápad na kvíz? Vytvoriť ho je jednoduché a navyše zábavné. Každý si predsa rád vyskúša svoje filmové znalosti!

http://filmkult.refresher.sk/5582-Spoznas-nazvy-znamych-filmov-podla-jedineho-pohladu-na-predmet-ktory-sa-v-nich-objavil-Kviz

http://filmkult.refresher.sk/4786-Myslis-si-o-sebe-ze-si-filmovy-expert-Otestuj-sa-v-nasom-velkom-kvize

Náročnejšie autorské články, ktoré zaberú viac ako hodinku vášho času. Môže ísť o objektívne témy, ako napríklad článok o tom, ako veľmi sa Narcos držalo reality, čisto subjektívne, ako napríklad  pepove zamyslenie sa o mizernom vkuse Slovákov, ale môže ísť aj o mix oboch, teda niečo ako nedávna Pepova séria o Vývoji komiksového filmu či zamyslenie sa nad product placementom. Nepohrdneme však ani jednoduchšími, akýmisi oddychovejšími článkami, ako napríklad fotkami z natáčania Game of Thrones či slávnymi Easter Eggmi vo filmoch. Fantázii sa predsa medze nakladú!

Samozrejme, aj klasické tipy na filmy sa dajú spracovať formou rebríčka či zoznamu, viď:


http://filmkult.refresher.sk/4816-Uzasne-scifi-snimky-rovnajuce-sa-kvalite-velkofilmov-ktore-sa-k-vam-mozno-nedostali

http://filmkult.refresher.sk/4964-Slavne-scifi-ktore-sa-stali-tercom-kradezi-ci-vzorom-inspiracii-slavnych-reziserov-ako-napriklad-Spielberga-ci-Camerona

Jediné, čo požadujeme, je znalosť slovenského jazyka, aká-taká gramatika a hlavne schopnosť písať. Lebo nie je písať, ako písať, že? Ak máš nápady a záujem vložiť ich "na papier", ozvi sa na [email protected].
Nechceme životopisy či motivačné listy, toto nie je zamestnanie, skôr koníček, takže sa toho nebojte a nebuďte príliš formálni. Pravdepodobne som aj tak mladší než vy :)

Domov
Zdieľať
Diskusia