Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
24. septembra 2016, 23:58
Čas čítania 0:00
johnnybravo

Do roku 2050 by mal byť dostupný alkohol, z ktorého nebudeš mať opicu. Alcosynth je zatiaľ iba v plienkach

ZAUJÍMAVOSTI ALKOHOL
Uložiť Uložené

Ambiciózny plán.

Rannú opicu po noci plnej alkoholu už zažil snáď každý z nás. Nepríjemné sucho v ústach, bolesť hlavy a nevoľnosť patria medzi hlavné príznaky toho, že si to trochu prehnal s alkoholom a tvoje telo toho malo už naozaj dosť. Každá opica našťastie po pár hodinách pominie a s ňou aj záväzok, že sa už nikdy nepozrieš na dno pohárika. Čo by si ale povedal na to, že by si sa nemusel báť žiadnej opice, pretože by ju alkohol ani vôbec nespôsoboval? Ambiciózny projekt synteticky vyrábaného alkoholu s názvom Alcosynth vymyslel profesor David Nutt, ktorý dlhé roky pracoval ako vládny poradca v oblasti drog a alkoholu a tiež ako profesor, takže o tejto problematike získal dostatok poznatkov a teraz pracuje na tom, ako Alcosynth dostať aj do barov a krčiem.

David Nutt si už stihol nechať patentovať asi 90 rôznych zložiek, ktoré by jedného dňa mohli tvoriť dokonalý Alcosynth a dokonca sa dve z nich dostali aj do rozsiahlej testovacej fázy. Svoju snahu o vytlačenie tradičného alkoholu z trhu David vysvetľuje tým, že za posledné desaťročia už vedci takmer dokonale pochopili, ako alkohol vplýva na ľudský organizmus a aj to, ktoré časti mozgu stimuluje a vytvára tak blažený pocit opitosti. Pri pití Alcosynthu by si teda zažíval úplne rovnaké pocity a na večernej zábave by sa nezmenilo vôbec nič, avšak ráno by si sa mohol zobudiť úplne svieži a pustiť sa do práce bez leňošenia. Problémom tak naďalej zostávajú vládne povolenia a najmä dostatok finančných prostriedkov na obšírnejší výskum a následnú implementáciu do každodenného používania. Nahradí podľa teba syntetický alkohol bez vedľajších účinkov do roku 2050 svojho konvenčného súrodenca, alebo David iba sníva príliš bláznivo?  

Domov
Zdieľať
Diskusia