Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
21. septembra 2016, 17:48
Čas čítania 0:00
Jakub P.

adidas podporuje hendikepovaných športovcov párom tenisiek, ktoré sú obe určené na jednu nohu

ŠPORT ADIDAS ŠPORT
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Nemecký gigant nezabúda ani na tých, ktorých zastihol nepekný osud.

Vďaka stále sa vyvíjajúcim technológiám môžu športovať aj ľudia, ktorých nezastihol ten najprívetivejší osud. Rôzne hendikepy nemusia športovca odradiť od toho, aby sa venoval tomu, čo ho baví. Veľa o tom vedia všetci paralympionici, ktorí sa nevzdali a i napriek tomu, že stratili nejakú časť alebo funkciu ich tela, bojovali s nepriazňou a nakoniec zvíťazili. 

Nemecký gigant adidas si uvedomil, že sa im venuje oveľa menej pozornosti v porovnaní so zdravým človekom a rozhodol sa reagovať na jeden konkrétny problém. Hendikepovaní atléti, ktorí prišli o nohu, si doteraz museli kupovať pár tenisiek, pričom jednu z nich nikdy nevyužili. Tri prúžky však prichádzajú so špeciálnou zmenou, a to formou kampane odds. Jej hlavnou myšlienkou je uľahčiť kupovanie obuvi športovcom, ktorí boli v tomto ohľade v nevýhode. Do predaja sa preto dostanú páry topánok, ktoré budú pozostávať z dvoch pravých alebo dvoch ľavých kusov. Tým pádom si bude môcť človek vybrať ten vyhovujúci. Aktuálne táto iniciatíva odštartovala v Indii, ale je pravdepodobné, že sa rozšíri do sveta. Model, ktorý je v onej úprave dostupný, je adidas Mana Bounce, no zatiaľ len v pánskych veľkostiach. 

Odporúčané
Suplementy pre športovcov – od začiatočníkov po pokročilých Suplementy pre športovcov – od začiatočníkov po pokročilých 27. marca 2024, 13:30

Ku kampani odds vznikli i dve sprievodné videá, ktoré si môžeš prezrieť nižšie. V prvom účinkuje hendikepovaný indiciký maratónsky bežec Major DP Singh, ktorý už odbehol viac než 18 behov, a hlas dodal herec Kabir Bedi. Druhý klip sa zameriava hlavne na spomínanú topánku. Nám sa idea podobnej pomoci veľmi pozdáva. Ako ju vnímaš ty?

Domov
Zdieľať
Diskusia