Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
18. júla 2016, 18:29
Čas čítania 0:00
Tibor P.

Fantázia, Peter Sagan vyhráva už tretiu etapu na tohtoročnej Tour de France!

ŠPORT PETER SAGAN TOUR DE FRANCE
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

O víťazovi rozhodli milimetre.

Fantázia! Čo viac povedať na aktuálnu formu nášho najlepšieho cyklistu? Ten v šestnástej, 209 kilometrov dlhej etape z Moirans-en-Montagne do Bernu zaknihoval svoje tretie víťazstvo na tohtoročnej Tour de France a výrazne si tak polepšil v súťaži o zelený dres. Veľkú motiváciu zvíťaziť mal švajčiarsky pretekár Fabian Cancellara, nakoľko cieľ bol situovaný do hlavného mesta Švajčiarska. Samozrejme, profil tejto dlhej etapy vyhovoval najmä špurtérom a dalo sa predpokladať, že slovenský cyklista bude jedným z favoritov na víťazstvo, čo sa napokon aj potvrdilo. Najskôr si Peter v rýchlostnej prémii prišiel po tretie miesto, keď jazdil na čele pelotónu a najväčší konkurent - Brit Cavendish prišiel až za ním.

Najväčšie súboje nasledovali približne 4 kilometre pred cieľovou rovinkou. Postupne sa vytvorila skupina, v ktorej nechýbal žiaden z veľkých favoritov na triumf - Cancellara, Kristoff, Froome, Quintana, Valverde a medzi nimi aj náš Peter Sagan. Ako prvý zavelil do útoku Alejandro Valverde z Movistaru, na ktorého sa ihneď nalepili Kristoff so Saganom. Valverde napokon tempo neudržal (skončil jedenásty) a v cieľovej rovinke rozhodovala napokon až fotografia, z ktorej bolo jasné, že v extrémne tesnom finiši zvíťazil o milimetre náš Peter Sagan! V konečnom zúčtovaní náš pretekár zveľadil svoj náskok v bodovacej súťaži a pred druhým Britom Cavendishom má o 114 bodov viac. V celkovom hodnotení sa nezmenilo nič, na čele je stále Christopher Froome. Tinkov sa nechal prednedávnom počuť, že pokiaľ náš cyklista vyhrá 3 etapy počas tohto ročníka, ostane so svojim tímom v profiokruhu aj nasledujúcu sezónu. Tak čo myslíte, dodrží svoje slovo?

 

 

We Just Won Another Tour de Fance

Fotka uverejnená používateľom Oleg Tinkov (@olegtinkov),

Domov
Zdieľať
Diskusia