Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
17. júla 2016, 16:37
Čas čítania 0:00
Ivan J.

Martin Kližan prekvapil favorita a z Hamburgu si odváža titul!

ŠPORT TENIS
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Slovenský tenista uspel vo finále prestížneho turnaja.

Po tom, ako sa slovenský tenista Martin Kližan prebojoval do finále antukového turnaja ATP v nemeckom Hamburgu, čakal ho súboj proti turnajovej trojke Uruguajčanovi Pablovi Cuevasovi. Tomu sa až do dnešného finále darilo prechádzať turnajom bez straty setu. Lenže ani náš tenista sa na turnaji neprezentoval zle a svojimi dobrými výkonmi si zaslúžene vybojoval miesto vo finále. V ňom narazil na skúsenejšieho súpera a 24. hráča svetového rebríčka, s ktorým sa doteraz stretol len jeden raz. Pred dvoma rokmi mu podľahol hladko v dvoch setoch. Tentokrát to bola teda dobrá šanca na reparát.

Martin už od začiatku začal veľmi dobre a postrážil si svoj servis. Následne sa Uruguajčanovi síce podarilo vyrovnať, ale vzápäti stratil 5 hier za sebou a poľahky aj prvý set v zápase a aj na celom turnaji. Ďalší set už bol omnoho viac vyrovnaný a videli sme v ňom aj niekoľko brejkbalov na jednej či na druhej strane. Napokon sa zápas dostal až do takej fázy, že Cuevas čelil trom mečbalom. Slovenský tenista využil hneď prvý a zvíťazil v dvoch setoch 6:1 a 6:4. Zopakoval tak triumf svojho krajana Miloša Mečířa, ktorý sa v Hamburgu radoval v roku 1985.

Martin Kližan prekvapil favorita a z Hamburgu si odváža titul!
Zdroj: twitter
Domov
Zdieľať
Diskusia