Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
4. júla 2016, 16:54
Čas čítania 0:00
Tomáš Blahuta

Ako postaviť prístrešok z trávy za pomoci obyčajných materiálov a holých rúk?

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Milovník primitívnych technológií vám ukáže, ako na to.

Pamätáte si ešte, ako sme vám dávnejšie predstavili zaujímavé videá od istého chlapíka milujúceho primitívne technológie? Samozrejme si ich pripomenieme. Ešte v júni minulého roka sme vás informovali o tom, ako postaviť bezpečnú chatrč holými rukami bez pomoci akýchkoľvek moderných výdobytkov a na začiatku aktuálneho roka zasa o užitočnej vŕtačke, ktorú si taktiež človek dokáže vyrobiť holými rukami za asistencie obyčajných materiálov nachádzajúcich sa vonku v prírode. Kanál Primitive Technology s 1 700 000 odberateľmi však svoju činnosť ešte rozhodne neukončil a vydal ďalšie pútavé video.

Tentokrát sa vo vyše 4-minútovom videu dozvedáme, ako postaviť obyčajný úkryt z trávy. Ako autor sám píše v popise, rozhodol sa ho vybudovať na vyvýšenine, aby predišiel nepríjemnostiam s komármi či iným dotieravým hmyzom, ktorý by ho mohol otravovať najmä v daždivom a vlhkom počasí. Samotná "stavba" je vysoká okolo 2,5 metra a na šírku má rovné 2 metre. Pomerne dobre dokáže odolávať aj nepriaznivému vetru a pri správnom postupe sa v nej dá založiť aj maličký oheň, čo však vyžaduje istú dávku kvalitnej práce, aby človek v obkolesení suchej trávy nezhorel. Oveľa viac sa však dozviete zo samotného videa nižšie.

Viac podobných videí nájdete na Primitive Technology.

Domov
Zdieľať
Diskusia