Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
23. januára 2016, 15:16
Čas čítania 0:00
johnnybravo

Vyrobiť vŕtačku holými rukami? Chlapík milujúci primitívne technológie by sa v divočine nestratil

ZAUJÍMAVOSTI VIDEO
Uložiť Uložené

Život v divočine nemusí byť taký zložitý, keď si šikovný chlapík.

V dnešnej dobe si iba málo z nás dokáže predstaviť život bez výdobytkoch technológií. Našťastie však stále existujú ľudia, ktorých primitívne nástroje našich predkov spred tisícov rokov fascinujú a inšpirujú do toho, aby sa im vo svojom voľnom čase venovali. Jedným z takýchto ľudí je aj chlapík stojaci za internetovým kanálom Primitive Technology, ktorý sa prvýkrát dostal do médií ešte pred necelým rokom, keď si vlastnými rukami postavil prístrešok.

Odvtedy už prešlo niekoľko mesiacov a chlapík si prešiel ďalšími projektmi, ktoré už zaujali státisíce divákov. Včera na svoj kanál nahral ďalšie video zobrazujúce jeho neuveriteľnú prácu holými rukami, keď sa vydal do lesa vytvoriť si primitívnu vŕtačku. Najskôr sa pustil do výroby vŕtačky pomocou špagátu, aby na ňu potom pridal aj drievko, ktoré z pôvodnej vŕtačky spravilo o niečo pokročilejšiu verziu, avšak ako dodáva v popise videa, vŕtačka s pridaným drievkom nebola dostatočne efektívna v porovnaní s jej prvou verziou. Čo sa týka jej využitia, dá sa použiť na založenie ohňa, ale najmä na vŕtanie dier, čo využíval v prvom rade aj chlapík z videa.

Domov
Zdieľať
Diskusia