Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
14. júna 2016, 8:30
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

Sony dokázalo odhalením nových geniálnych hier posadiť celý svet na zadok. Priprav sa na nezabudnuteľnú next-gen show

TECH
Uložiť Uložené

E3 patrí jednoznačne Sony. Najlepšie hry, najlepšia konferencia, najlepšie prekvapenia.

Keď môže Ubisoft začať s tancovaním a Microsofť zase 10 minút prezentuje Minecraft, Sony môže začať press konferenciu gotickou orchestrálnou hudbou naživo. Soundtrack patrí ku God of War 4, ktorý sa odprezentoval nádherným gameplayom s množstvom akcie, krásneho prostredia a taktiež výraznou zmenou hrateľnosti. Možno si to len nahovárame, ale nové hry od Sony akoby chytili nádych The Last of Us. V God of War, ktoré nedostalo žiadny podnázov či štvorku sa Kratos bude starať o svojho syna, z ktorého sa postupom času stane z bojazlivého chlapca bojovník. Čakajú nás celkom nové prostredia, intenzívnejší gameplay a nádherné grafické spracovanie. O deji nie je nič potvrdené, a tak zatiaľ nebudeme špekulovať. Nový diel by ale mal upustiť od gréckej mytológie a čerpať skôr z tej severskej. Jedno je isté, lepšie sa to začať nemohlo. 


A lepšie to nemohlo ani pokračovať. Sony na tohtoročnej E3 zvolilo jednoduchý prístup ako ku konferencii, tak k odhaleniu hier samotných. Žiadne zbytočné kecy, len vyše hodina gameplayov a trailerov, odhalení exkluzivít pre najlepšiu konzolu na trhu, a to všetko počas nádherných tónov orchestra pod pódiom. God of War 4 vystriedali ďalšie skvelé tituly, pričom začneme s The Last Guardian. Stále to vyzerá skvelo, stále sa na to nesmierne tešíme a stále si od toho sľubujeme veľa, takže dúfame, že nám radosť nič nepokazí. Hra po dlhoročných odkladoch konečne vychádza 26. októbra 2016. 


RPG Horizon Zero Dawn od Guerilla Games vyzerá viac než sľubne, čo sme si koniec koncov povedali pred pár dňami v samostatnom článku. Dnes debutovali ďalšie gameplay zábery zobrazujúce boj s robotickými dinosaurmi, ako i jazdu na skrotenom stroji. Viac sa dozviete po kliknutí na odkaz vyššie, teraz si už vychutnajte gameplay trailer. Titul vychádza 1. marca 2017 exkluzívne pre PS4.

Možno si ešte pamätáte na ohlásenie Detroitu, novej hry od Quantic Dream (Beyond: Two Souls a Heavy Rain). Predstavenie nevyrazilo dych a hoci zaujalo, možno viacerí čakali viac. To "viac" Quantic dodalo práve na E3, kedy ukázalo perfektný trailer predstavujúc váhu hráčových rozhodnutí, na základe ktorých sa budú odvíjať udalosti nielen v životoch okolitých postáv a androidov. Detroit: Become Human sa totiž odohráva v blízkej budúcnosti, kedy ľudia stvorili androidov pre svoju ochranu a pomoc. Hlavnou postavou by mal byť android Connor. Podľa mojich skúsenosti s hrami od tohto štúdia verím, že pôjde o ďalší nezabudnuteľný herný zážitok. 

Žiadna pauza, žiadne vysvetľovanie, Sony šľapalo na plyn aj naďalej. Začalo totiž hrať atmosférické video z neznámej hry. Každému hneď došlo, že pôjde o horor, no nezdalo sa, že by šlo o Evil Within 2 či Outlast 2. Až ku koncu sa objavilo logo Resident Evil VII, čo znamenalo, že séria sa skutočne vracia ku svojím hororovým koreňom a my budeme pritom. Najlepšie s PlayStation VR na hlave. Hoci RE VII vychádza multiplatformovo, na PS4 ho budeme môcť hrať v celej jeho kráse skrz VR. O strach je teda postarané. Pri VR ešte chvíľu ostaneme. Videli sme totiž aj ukážku pre Battlefront prídavok určený špeciálne pre VR. Pôjde o misiu v X-Wingoch. Okrem toho budú VR podporovať aj nového Batmana od Rocksteady a takisto Final Fantasy XV. Resident Evil VII vychádza 27. januára 2017 pre PC, Xbox One a PS4. Samotné PS VR potom 13. októbra za 399 dolárov. Vo vývoji je pritom cez 50 hier. 

A aby sme nezabudli, pre VR bude určená aj hra Farpoint

Neveril som, že to ešte niekedy poviem, ale nové Call of Duty vyzerá dobre. Nie úžasne a dychberúco, no na konferencii Sony to jednoducho funguje. Ukázaná bola misia vo vesmíre, kedy si hráči jednak zalietajú a jednak aj zastrieľajú. Zaujímavé budú hrátky s gravitou, vesmírnymi súbojmi a peknými scriptami, aj tak sú však naše srdcia s Battlefield 1. Viac informácií o Call of Duty: Infinite Warfare nájdete tu. 

Zdá sa vám, že takto našľapaná presska sa už nemá kam posunúť? Nuž, to v tomto článku neuvidíte Days Gone a oznámenie remasteru pre Crasha Bandicoota (o oboch sa bavíme o niečo nižšie). Okrem toho však stále nekončíme. Za obrovského potlesku, standing ovation a skandovania svojho mena totiž na pódium prichádza Hideo Kojima s jasným odkazom: „I am back“. Kojima je pritom späť vo veľkom štýle. Len pár mesiacov od odchodu z Konami totiž ohlasuje cinematic trailerom svoju novú hru zvanú Death Stranding. Protagonistom bude postava hraná Normanom Reedusom z The Walking Dead. Kojima s Reedusom už spolupracoval pri ohlásení nového Silent Hills, ktoré však Konami zrušilo. O čom hra bude nevieme. Trailer je nesmierne tajomný, vyzerá to však veľmi nádejne.

Dnešný súhrn ukončíme očakávanou novinkou. PS4 bude ekluzívnou pôdou, na ktorej sa bude hrať, respektíve chytať zločincov Spider-Man. Exkluzivita od chalanov stojacich za Sunset Overdrive vyzerá veľmi sľubne. Snáď ponúkne aj hlbší príbeh, no aj keby nie, gameplay má veľký potenciál. 

Okrem toho všetkého Sony odhalilo titul Gone Days, akéhosi duchovného nástupcu The Last of Us. Je nepravdepodobné, že by Sony vydalo dve podobné hry v rozmedzí 2-3 rokov, je teda možné, že pokračovanie najlepšej hry 21. storočia uvidíme až o 3-4 roky. Gone Days sme si ale predstavili v samostatnom článku tu. Zlatým klincom bolo ohlásenie remasteru pre prvé tri hry zo série Crash Bandicoot, no o tom sme vás taktiež informovali v samostatnej správe. Ach, a to sme si mysleli, že minuloročnú E3 v podaní Sony už len tak ľahko niečo neprekoná. O rok neskôr ale Sony prichádza s first party titulmi, bez čohokoľvek od Naughty Dogu, Rockstaru a iných velikánov a s minimom slov v najkratšej tohtoročnej presske víťazí na celej čiare. Dynamická, zábavná, dychberúca... nazvite si to ako chcete, Sony je proste na koni. Ako sa vám páčila táto konferencia a ktorá hra vás ohúrila najviac? Diskusia je vaša.

Na záver odporúčame celú konferenciu zo záznamu. Celé to začína približne po polhodine videa. 

Domov
Zdieľať
Diskusia