Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
6. júna 2016, 20:34
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

Sony vydalo akčný trailer pre hru o post-apokalyptickom svete, kedy Zem obývajú obrovskí dinoroboti

TECH
Uložiť Uložené

Po mesiacoch ticha sa vývojári z Guerilla Games konečne hlásia o slovo, a to rovno novým trailerom pre Horizon Zero Dawn.

Po minuloročnom E3 bolo o Horizon Zero Dawn od Guerilla Games (autori série Killzone) veľmi dlhú dobu ticho. Neobjavil sa žiaden nový gameplay, trailer a ani veľa informácií. Týždeň pred E3, z ktorej vám už tradične prinesieme veľké množstvo článkov, sa však hra pripomenula príbehovým trailerom. Sú v ňom malinké spoilery, takže ho opisovať nejdem, na druhú stranu sa konečne čo-to dozvedáme aj o príbehu. Hrať budeme za Aloy, dievča nového ľudu, ktorý kráča po Zemi už pekných pár generácií. Čitateľov Refresheru by označila ako starý ľud, ktorý budoval svet pomocou technológií, o akých sa im ani nesníva. Niečo sa ale pokazilo a planétu teraz ovládajú veľké, menšie i gigantické stroje. Nikto nevie, odkiaľ sa vzali a čo sa stalo s ľuďmi pred mnohými rokmi. Práve Aloy bude tá, ktorá sa rozhodne (respektíve je predurčená) to zistiť.


Keďže sa o hre dlho nehovorilo, každému už asi doplo, že sa dočkáme mierneho odkladu, respektíve si bol každý vedomý, že tento rok hra určite nevyjde. Takéto veľké tituly zvyknú vychádzať buď na jeseň alebo jar a keďže tu už máme leto a veľa toho o hre nevieme a ani sme z nej vlastne veľa nevideli, je jasné, že sa jej tak skoro nedočkáme. Študio v spolupráci so Sony teda spoločne s trailerom uvoľnilo aj informáciu o release date. Horizon Zero Dawn vyjde v Európe 1. marca 2016 vo viacerých edíciách. Môžete si tak zaobstarať sošku mladej hrdinky, nejaké tie in-game bonusy, artbook a podobne. 

Sony vydalo akčný trailer pre hru o post-apokalyptickom svete, kedy Zem obývajú obrovskí dinoroboti
Zdroj: Sony

Hlavná hrdinka sa volá Aloa, používa luk a je skúsená v boji, takže si s ňou užijeme hromadu akcie. O príbehu sa nevie nič, spoľahlivo sa drží pod rúškom tajomstva, a to mnohým asi veľmi vyhovuje. Pôjde o RPG so stromom schopností, viacerými možnosťami, ako priviesť svojho súpera k zemi a taktiež sa môžeme tešiť na skutočne veľký open-world, po ktorom sa budeme môcť pohybovať aj rýchlo, i keď nám autori zatiaľ neprezradili, ako presne. Tešiť sa môžeme aj na objavovanie novodobého sveta a predchádzajúcej civilizácie, najmä toho, čo sa s ňou stalo. Aby toho nebolo málo, na hre pracujú aj ľudia stojaci za famóznym ostatným dielom Zaklínača. Zaujala vás hra? V tom prípade sa tešte na budúco-týždňové E3, kde sa o nej dozvieme viac a taktiež sa určite dočkáme aj nového gameplayu. Hru si môžete predobjednať tu.

Sony vydalo akčný trailer pre hru o post-apokalyptickom svete, kedy Zem obývajú obrovskí dinoroboti
Zdroj: Sony/Guerilla Games
Domov
Zdieľať
Diskusia