Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
12. júna 2016, 19:02
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

10 songov: Čo práve počúva Separ

HUDBA SEPAR
Uložiť Uložené

Jeden z najžiadanejších slovenských interpretov súčasnosti nám prezradil, aké skladby mu momentálne rotujú v playliste najčastejšie.

Po dlhšej odmlke sme si pre vás dnes opäť pripravili ďalšie pokračovanie našej občasnej rubriky, v ktorej sa známych osobností pýtame na skladby, ktoré im aktuálne najčastnejšie rotujú v prehrávači, či už doma, alebo v aute. Tentokrát sme po moderátorke a modelke Soni Skoncovej zase raz oslovili rapového interpreta a sme veľmi radi, že si na nás našiel čas a ponuku prijal. Ako ste si už mali možnosť prečítať v nadpise, ide o člena DMS a jedného z najžiadanejších raperov v československu - Separa, ktorého veľmi dobre poznáš. Ten nám teraz konečne poodhalí svoj hudobný vkus a zopár skladieb, ktoré ho pravdepodobne ovplyvňujú aj pri vlastnej tvorbe. Separ zároveň ku všetkým pridáva aj jeden veľmi výstižný komentár: "Tento výber ťa zaručene posunie na vyššiu akademickú úroveň! Ak toto neceníš, tak si prudko v kok*te.." a nám nezostáva nič iné, len súhlasiť. Rebríček je zároveň zostavený v gradujúcej postupnosti a najväčšie hity nájdeš až v jeho druhej polovici. Takže poďme na to. 
 
Keďže sa v Separovom výbere objavili aj skladby, ktoré možno všetci nepoznáte, pridávame k ním aj náš krátky komentár, ktorý by vám ich mal predstaviť.
 
10 songov: Čo práve počúva Separ
 
Hospital Bukra - Stará pani
Začíname zľahka, slovenskou punkrockovou záležitosťou od skupiny, ktorú asi mnohí z vás nepoznajú. Dominuje hlavne veľmi výstižný a jednoducho zapamätateľný refrén, ktorému sekunduje vynikajúci inštrumentálny výkon hudobníkov.
 
 
安穂野香 - Nice Peace
Nuž, táto pecka pochádza z ďalekého východu, kde nie je ľahké hudobne preraziť, a tak sa už známy interpret 安穂野香 rozhodol jednoducho staviť na jedinečnosť. To znamená, že sa aj vo svojich 68 rokoch stále prezlieka za 12-ročnú školáčku.
 
 
Takeo Ischi - New Bibi Hendl
Tento japonský borec a bratranec vyššie spomenutého 安穂野香 bol nútený presťahovať sa do Nemecka, kde momentálne pôsobí z rozumného dôvodu. Práve nemecké sliepky sú totiž jediné, ktoré sa dokážu naučiť jódlovať do techna, ale o tom ste hádam vedeli.
 
 
Hoch Tirol - Konis Hupen
Chalani z Hoch Tirol patria dlhodobo medzi elitu rakúskeho hudobného priemyslu. Toto je mimochodom pôvodná verzia skladby, ktorú prespievala H16 a nazvala ju Legendárna crew. Pochváliť musíme určite nielen celý videoklip, ale aj ekvilibristický výkon akordeonistu.
 
 
Vitaliy Vladasovich Grachov - Chum Drum Bedrum
A konečne sme na ukrajinsko-ruskej hranici, odkiaľ pochádza tento hit. Snáď sa nik nebude čudovať keď prezradíme, že práve Chum Drum Bedrum získal od svojho vzniku množstvo ocenení, a to nielen na domácej pôde, ale hlavne v zahraničí. Hlavne si počkaj, kým Vitas dropne ten refrén!
 
 
Scooter Song
Táto záležitosť pochádza z holandskej reklamy na skútre z limitovanej edície nemenovanej značky , ktorá sa pochopiteľne ihneď vypredala. Povráva sa však, že spevák momentálne pôsobí na Slovensku, kde píše texty speváčkam. 
 
 
الشعر على غرار جميل - Goodbye
A konečne aj rapová skladba. Goodbye je smutná pesnička pre všetkých, ktorí sa citia sklamaní, či už rozchodom, alebo inou nepríjemnou udalosťou, kedy je jediným riešením odlúčenie. Myslím, že الشعر على غرار جميل to za nás všetkých povedal dostatočne výstižne.
 
 
ICEJJFISH - On the floor 
Tak ešte predsa len jedna zahraničná rapová chuťovka s názvom On the floor. Necelých 50 miliónov zhliadnutí hovorí za seba snáď samo a ak ste si doteraz mysleli, že Drake vymyslel choreografiu k skladbe Hotline Bling sám, tak po pár sekundách videa vám bude všetko jasné. 
 
 
 
Simko - Opri ju!
Síce úplne nevieme, či je Simko názov kapely alebo spevákov pseudonym, no to je vlastne úplne jedno. Zaujímavosťou je, že je to snáď jediná slovenská rapová skladba, kde si interpreti vymenili garde a na refréne spieva ženským hlasom mladý chalan, zatiaľ čo slohy ovláda striktný ženský rap. 
 
 
 MC Sládkovič - Zasa my dvaja feat. BIG LACi 
Desiatku uzavtvára MC Sládkovič so skladbou, kde hosťuje aj jeho kamarát. Síce ma už skladba skoro 3 roky, no aj napriek tomu sa ešte nenašiel žiadny známy interpret, ktorý by raperom pomohol zvidielniť sa. Tak možno teraz.
 
 
Ďakujeme za pozornosť a dúfame, že si nás zapnete aj nabudúce.
Domov
Zdieľať
Diskusia