Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
2. mája 2016, 16:55
Čas čítania 0:00
Samuel Majdek

Ochutnali sme bratislavský street food. Dá sa v hlavnom meste dobre najesť na ulici?

REFRESHER VIDEO
Uložiť Uložené

Hranolky, burritá, hot-dogy, burgre či zmrzlina, ale aj kvalitné nápoje. Prevádzky v bratislavských uliciach toho ponúkajú naozaj mnoho. Poď sa s nami pozrieť, aké su možnosti.

To, čo je v rôznych mestách v zahraničí úplnou samozrejmosťou, sa pomaly ale isto dostáva aj do našich končín. V tomto konkrétnom prípade sa bavíme o street foode, teda stravovaní v uliciach. Náš tím na čele s Barborou sa teda rozhodol vybehnúť do bratislavských ulíc a zistiť, čo zákazníkom ponúkajú rôzne street foodové zariadenia. 

Ako prvú prevádzku sme navštívili pre mnohých dobre známy Orbis, konkrétne ich druhú prevádzku stojacu pred autobusovou stanicou Mlynské nivy. Orbis v Bratislave preslávili najmä poctivé belgické hranolky, no ponuka je oveľa pestrejšia a často sa obmieňa. Tvorca myšlienky Vlado spolu s hlavným kuchárom Erikom nám prezradili aj plány do budúcna. Nasledoval NYC Corner na Kamennom námestí, kde nám chalani porozprávali o ich novej prevádzke a pripravili nám výborný hot-dog, ktorý už na prvý pohľad vyzeral úplne inak ako tie, na ktoré sme boli doteraz zvyknutí. K street foodu určite patria aj burgre, my sme boli v tomto prípade zvedaví na novootvorený pojazdný stánok na Kramároch s príznačným názvom Kramáre Burgers. Na záver sme si trochu osladli život a pochutnali si na zmrzline Koun v historickom centre mesta. Prajeme ti príjemné sledovanie videa a na záver musíme určite dodať, že v hlavnom meste Slovenska sa dá dobre najesť aj na ulici. Dobrú chuť.

Upozornenie: Nasledovné video ti neodporúčame sledovať, ak si veľmi hladný. 

 

Domov
Zdieľať
Diskusia