Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
16. februára 2016, 17:34
Čas čítania 0:00
tomky

Bude hra Rocket League ďalším významným menom na trhu elektronických športov?

TECH
Uložiť Uložené

Populárna hra sa chystá rozvíriť vody e-sportov.

Už od svojho vydania v júli 2015 sa stala hra Rocket League obrovským hitom, a to vďaka  svojej návykovosti, zábave a možnostiam, ktoré prináša svojim hráčom. Pokiaľ neviete o čo ide, v skratke je to futbal hraný autami, a áno, je to presne tak šialené, ako to znie. S najväčšou pravdepodobnosťou ste však už niekde na internete zahliadli aspoň gif-ko z hry a spočiatku ani nevedeli, o čo vlastne ide. Takisto sme sa hre venovali už v článku tu, v čase, keď sme nevedeli prestať drviť jej betu a nedokázali si predstaviť, ako ďaleko to až dotiahne.

View post on imgur.com

Zásluhu na kvalite a popularite má relatívne neznáma spoločnosť Psyonix, teda vývojári a vydavatelia, ktorí robia všetko preto, aby sa hra oplatila kúpiť a hrať aj po dlhšej dobe.  

Rocket League sa dostala do sféry e-sportov už 2 dni po vydaní, keď najznámejšia  e-sportová spoločnosť ESL (Electronic Sports League) oznámila angažovanie a prvé turnaje v danej hre. Boli sponzorované druhou najväčšou spoločnosťou v Spojených Štátoch v oblasti poistenia áut Geicom.

A vyzerá to, že to bol iba začiatok, keďže hra vychádza 17. februára na platforme Xbox One, čím sa do nej otvoria dvere miliónom nových hráčov. V podcaste s riaditeľom  programovania pre Xbox Live Larrym Hrybom  sa riaditeľ firmy Psyonix Jeremy Dunham vyjadril o budúcnosti v e-sportoch takto “Momentálne sa vyskytujú isté veci, o ktorých ešte nemôžeme diskutovať. Myslíme si však, že budú veľmi prínosné pre hru a posunú ju ďalej, aby v blízkej budúcnosti mohla čoraz viac expandovať ako e-sport. Sme veľmi nadšení z toho ako veľmi hra chytila ľudí. Nešli sme do toho s tým, že začneme úspešný e-sport. Vedeli sme však, že hra na to má, avšak všetko závisí na komunitehráčoch, či sa rozhodnú, že vaša hra si to zaslúži. “

Bude hra Rocket League ďalším významným menom na trhu elektronických športov?

Má však Rocket League na to byť legitímnym e-sportom? Každým rokom počet fanúšikov e-sportov stúpa. Stúpa takisto počet hier, avšak drvivá väčšina má korene dávno v minulosti, prípadne je žánrovo podobná inej populárnej hre. Rocket League je niečo úplne nové a neodskúšané. Mohla by byť tou dierou v trhu pre ľudí, ktorým žánre ako MOBA či stratégie prídu až príliš zložité a FPS hry ich nezaujímajú. Samozrejme, nájdu sa aj tí, ktorým Rocket League príde ako skvelé oživenie e-sportovej scény a zaradia si ju medzi e-sporty, ktoré sledujú. Rocket League má potenciál na to byť plnohodnotným e-sportom a nič momentálne nenasvedčuje na opaku. Uvidíme či bude mať rovnakú popularitu aj za rok a budeme vedieť presne povedať, či sa tejto hre podarilo dostať sa medzi zásadné e-sporty.

Ako vyzerá finále turnaja v Rocket League s neuveriteľným koncom si môžete pozrieť na videu nižšie

Domov
Zdieľať
Diskusia