Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
16. októbra 2015, 8:04
Čas čítania 0:00
Martin Mičuda

Niekdajšia beštia Jona Olssona, najslávnejšia RS6-ka pod slnkom, po krádeži zhorela do tla

TECH AUDI
Uložiť Uložené

Pri ozbrojenej lúpeži v Holandsku bola jedinečná exkluzivita odcudzená a následne ju polícia našla zhorenú do tla.

Audi RS6 Avant je medzi automobilmi naozaj veľký pojem, preto sa nemôžeme čudovať tomu, že vo svojej top triede ide o najúspešnejší kombík, ktorý je vo svete exkluzívnych vozidiel zastúpený naozaj početne. Jednoznačne najznámejší a najslávnejší exemplár je však len jeden, teda, aby som bol presnejší, bol len jeden. Najslávnejšia RS6-ka pod slnkom, ako niekdajší majetok Jona Olssona s brutálnym bodykitom, nezameniteľným zvukom, účasťou na tohtoročnom Gumball 3000 a dokonca nedávnou niekoľkohodinovou prítomnosťou i na Slovensku, je totiž už minulosťou. Pri ozbrojenej lúpeži v Holandsku bola jedinečná exkluzivita odcudzená a následne ju polícia našla zhorenú do tla, potom čo ju zlodeji podpálili. 

Svetoznáme, vyše 900-koňové Audi v úprave inšpirovanej závodnou sériou DTM, o ktorú sa v minulosti postaral známy lyžiar v spolupráci s tímom odborníkov, bolo ukradnuté v stredu, o čom sprvoti informoval známy spotterský portál Autogespot. Pátranie nabralo pochopiteľne na obrátkach, veď takýto kúsok sa jednoducho prehliadnuť nedá. Krátko na to sa objavilo viacero správ o videní extrémnej RS6-ky, naposledy sa tak stalo v známom amsterdamskom tuneli Zeeburger. Po pár hodinách sa nám ale naskytol smutný pohľad, nakoľko sociálnymi sieťami obehla fotografia, ktorú môžete vidieť nižšie. Podrobnejšie informácie zatiaľ nie sú známe, nepoznáme páchateľa/ov ani ich motív. Samozrejme, odstupom času sa objavujú viaceré špekulácie o tom, že by mohlo ísť aj poistný podvod. Bývalý majiteľ Jon Olsson sa nezdržal prejaveniu znechutenia, a to i napriek tomu, že RS6-ku už dávnejšie predal (istej Holanďanke). Svojim fanúšikom ale odkázal, že táto udalosť ho ešte viac motivovala k tomu, aby postavil opäť niečo dobré, ostatne už dávnejšie sa nechal počuť, že už dlhšiu dobu pracuje na ďalšom, obdobne extrémnom projekte.

Niekdajšia beštia Jona Olssona, najslávnejšia RS6-ka pod slnkom, po krádeži zhorela do tla
Niekdajšia beštia Jona Olssona, najslávnejšia RS6-ka pod slnkom, po krádeži zhorela do tla
Niekdajšia beštia Jona Olssona, najslávnejšia RS6-ka pod slnkom, po krádeži zhorela do tla
Domov
Zdieľať
Diskusia