Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
8. júla 2014 o 23:56
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

Najkrutejšia prehra Brazílie v histórii MS, Klose sa stal kráľom strelcov

ŠPORT BRAZÍLIA
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Víťazstvo Nemcov nad Brazíliou bolo očakávané, no debakel 5:0 za úvodnú polhodinu nečakal nik. Nemci sa zabávali futbalom a Miroslav Klose sa medzitým stal najlepším strelcom histórie Majstrovstiev sveta.

Najkrutejšia prehra Brazílie v histórii MS, Klose sa stal kráľom strelcov

Brazília na kolenách, Brazília popravená. Počas celých MS jej hráči predvádzali veľmi neisté, nepresvedčivé a už vôbec nie ofenzívne sympatické výkony. Nebyť Neymara, možno by neprešli ani cez skupinovú fázu. Po likvidačnom faule Zunigu na Neymara a vykartovaní Thiaga Silvu sa domáci museli pripraviť na ťažký duel s Nemeckom. Okrem zarytých fanúšikov kanárikov sa nenašiel snáď nikto, kto by veril v ich postup, čo sa neskôr aj vyplnilo. Za prvú polhodinu totižto Júlio César inkasoval hneď 5 gólov od 4 hráčov a ani pán Merčiak sa už neunúval prikladať do ohlasovania gólov akékoľvek emócie. V druhom polčase sme videli ďalšie dva góly, z ktorých za to stál najmä Schurrleho na 7:0. Nemôžeme povedať, že za všetky tie góly mohol práve brazílsky brankár, nakoniec pár gólom aj zabránil, ale celková hra jeho spoluhráčov a totálne rozvrátená obrana proste značila istý debakel. Na konci zápasu však Oscar ešte zvládol "znížiť" (nehehe) na 1:7 po tom, ako Ozil zahodil veľkú šancu.

Po úvodnej polhodine sme sa už dočkali pokojnejšieho futbalu, Nemecko ovládalo hru a radšej začalo trénovať na finále. Brazília sa síce odhodlala k pár útokom, ale nemal kto zakončovať, nemal vlastne ani kto hrať. Hoci som večný fanúšik kanárikov, prial som im veľký debakel, hlavne kvôli tomu, aby odvolali Scolariho. Dôvody sú viac menej jasné. Neangažovanie Ronaldinha, ktorý je stále lepší ako polovica kádra Brazílie na týchto MS či angažovanie Freda, ktorého by predčil Vittek po došliapnutí na mínu. Nezmyselné zostavy a dôvera v hráčov, ktorí na Mundiale nemali vôbec čo hľadať. Hovorí sa aj, že Greenpeace zvyšuje aktivitu, v Brazílii je na štadióne totiž 75-tisíc zdochnutých kanárikov. Brazília nikdy na Majstrovstvách sveta nezažila takúto potupnú prehru. Za to si aspoň môžu povedať, že stáli pri zrode najlepšieho strelca na MS. Miroslav Klose totižto strelil svoj 16. gól a predčil tak Brazílčana Ronalda. Aké máte zo zápasu pocity? 

Video doplníme čo najskôr.

Nemecko 7:1 Brazíla

11' Thomas Müller, 23' Miroslav Klose, 24' Toni Kroos, 26' Toni Kroos, 29' Sami Khedira, 69' André Schürrle, 70' André Schürrle - 90' Oscar


Socha Ježiša Krista v Riu tiež neprežíva najlepší deň

Najkrutejšia prehra Brazílie v histórii MS, Klose sa stal kráľom strelcov

Najkrutejšia prehra Brazílie v histórii MS, Klose sa stal kráľom strelcov
Domov
Zdieľať
Diskusia