Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Gastronovinky na Refresheri ti prináša Wolt Objednávaj si z množstva reštaurácií so skvelými zľavami na Wolte. S doručením. Objednaj si jedlo
Aktivuj si predplatné na pol roka zadarmo s ČSOB
Čítaš článok:
Toto sú najlepšie pivá z Európy. V rebríčku nájdeš aj Česko, prvé miesto ťa prekvapí
Gastronovinky na Refresheri ti prináša Wolt Objednaj si jedlo

3. Tripel

Belgian-style tripel je štýl piva belgického pôvodu, ktorý je napriek svojej sile pomerne prístupný a ľahko sa pije. Vyznačuje sa vysokým sýtením oxidom uhličitým a komplexnou chuťou. Obsah alkoholu je tradične vysoký – pohybuje sa v rozmedzí 7 až 10 % ABV – a tripely sa často zaraďujú medzi veľmi silné ale pivá.

Tieto piva so žlto-zlatou farbou majú typicky výrazný korenistý, ovocný a jemne sladový charakter. Kvasinky zohrávajú významnú úlohu pri formovaní ich chuti a arómy – často sa v nich objavujú tóny banánu alebo klinčeka. Prvé tripely boli vyrábané ako kláštorné pivá, pričom za prototyp tohto štýlu je všeobecne považovaný Westmalle Tripel.

tasteatlas, pivo
Zdroj: tasteatlas.com

2. České pivo

České pivo je označenie, ktoré sa vzťahuje na rôzne pivá vyrábané na území celej Českej republiky a nesú chránené zemepisné označenie (CHZO). Toto označenie používa štrnásť pivovarov v krajine pre viac než 80 značiek piva, čo predstavuje približne 65 % celkového domáceho trhu.

Odporúčané
Stane sa Nová tržnica ďalším gastro spotom Bratislavy? Prvé prevádzky lákajú na vegánske klobásy či kórejský street food Stane sa Nová tržnica ďalším gastro spotom Bratislavy? Prvé prevádzky lákajú na vegánske klobásy či kórejský street food 24. augusta 2025 o 11:00

Prvé záznamy o varení kvalitného piva v krajine sú spojené s Břevnovským kláštorom, kde mnísi vyrábali pivo už v roku 993 nášho letopočtu. Tieto pivá sa vyznačujú použitím kvalitných surovín, tradičnými metódami varenia a miestnym know-how, ktoré sa odovzdáva z generácie na generáciu.

Pivo
Zdroj: garzottohotelsprague.blogspot.com (Creative Commons)
Čítaj na ďalšej strane Čítaj na predchádzajúcej strane
Článok končí na ďalšej strane
Strana 3 z 4
Domov
Zdieľať
Diskusia