Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
dnes 6. októbra 2024 o 8:42
Čas čítania 0:31
Nina Miščíová

Bezpečnostní analytici upozorňujú na nový typ podvodu. Cez falošné aktualizácie Google Chrome ti ukradnú cenné informácie

TECH ANTIVÍRUS SPRÁVY ZO SVETA VÍRUSY
Uložiť Uložené

Jedno kliknutie na falošnú aktualizáciu prehliadača Chrome ti môže spôsobiť vážne problémy. Škodlivý softvér môže ukradnúť aj kryptomeny.

Na internete sa opäť objavil nebezpečný vírus, ktorý sa javí ako falošná aktualizácia webového prehliadača Chrome, informuje Bleeping Computer. Po kliknutí sa do zariadenia stiahne škodlivý softvér s názvom FakeUpdate. Celý podvod má na svedomí hackerská skupina SocGolish.

V minulosti vytvorili už niekoľko škodlivých softvérov, ktoré dokážu napadnúť už existujúcu webovú stránku. Podvod z ich dielne vie zaslať falošné aktualizácie napríklad pre aplikácie Proton VPN, Javu či WebEx.

Po kliknutí na upozornenie sa používateľovi automaticky stiahne do zariadenia škodlivý súbor, ktorý zväčša šíri softvéry na kradnutie informácií, ako napríklad na odcudzenie kryptomien alebo trójske kone.

Podobný typ útokov zaznamenali bezpečnostní odborníci už v roku 2023, keď sa škodlivý systém stiahol do zariadenia po kliknutí na falošnú pracovnú ponuku. Odborníci mu dali názov WarmCookie, špecifický je najmä tým, že sa zameriava na Windows zariadenia. 

Domov
Zdieľať
Diskusia