Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
Článok vznikol v spolupráci so spoločnosťou Xiaomi.
včera 29. septembra 2024 o 19:11
Čas čítania 2:29
Karolína Uličná

Xiaomi predstavilo novú generáciu smartfónov: Xiaomi 14T má skvelý foťák a ich AI funkcie môžu konkurovať aj iPhonom

TECH MOBILY SMARTFÓNY TECHNOLOGICKÉ NOVINKY XIAOMI
Uložiť Uložené

Čínsky technologický gigant Xiaomi predstavil nové smartfóny na evente v Berlíne, na ktorom sme sa zúčastnili aj my.

Xiaomi na konferencii v Berlíne predstavilo štrnástu generáciu nových smartfónov. Xiaomi 14T a Xiaomi 14T Pro tak priniesli najnovší vlajkový rad smartfónov, ktorý je určený pre všetkých – od fotografov, cez milovníkov umelej inteligencie až po dizajnového fajnšmekra.

Foťák, aký tu ešte nebol

Čínsky gigant priniesol na trh niečo, čo sa zatiaľ nikomu nepodarilo v takej miere. Xiaomi 14T prichádza s novými AI funkciami, ktoré úplne zmenia nočné fotky. Vďaka špičkovej AI technológii a spolupráci s Leica Summilux, budú fotky cez deň ostré a živé, no silu tejto spolupráce uvidíš najmä pri nočných záberoch. Xiaomi 14T Pro má všestranný systém troch fotoaparátov s piatimi ohniskovými vzdialenosťami.

Nielen fotky, ale aj videá vie tento telefón robiť výborne. Filmový režim predvolene nastavuje pomer strán 2,39:1 a podporuje prepínanie funkcií Cinematic Blur a Rack Focus pre filmový dojem. S novou generáciou smartfónov tak dokážeš zhotoviť aj 4K záznam pri 30 snímkach za sekundu. Video dokáže zachytiť viac detailov vo svetle aj v tieni, takže finálny výsledok vyzerá podobne ako to, čo vidí ľudské oko.

Na konferencii v Berlíne nám ukázali, ako nové Xiaomi 14T dokáže fotiť. Tie fotky, naozaj stoja za to.
Na konferencii v Berlíne nám ukázali, ako nové Xiaomi 14T dokáže fotiť. Tie fotky, naozaj stoja za to. Zdroj: Refresher

AI pre jednoduchší každodenný život

Xiaomi 14T posúva produktivitu a kreativitu vďaka viacerým smart AI funkciám. Zjednodušuje každodenné úlohy a vďaka spojeniu výkonu zariadenia a cloudu s AI pomáha pracovať rýchlejšie, cestovať múdrejšie a ľahko tvoriť obsah.

Odporúčané
TECH TIP: Nové hodinky Garmin fénix 8, fénix E a ultravýkonné Enduro 3 TECH TIP: Nové hodinky Garmin fénix 8, fénix E a ultravýkonné Enduro 3 30. augusta 2024 o 10:46

Vďaka spolupráci, ktorú má Xiaomi s Google, má tento nový telefón úplne novú funkciu – používatelia môžu okamžite vyhľadávať čokoľvek, čo vidia v telefóne bez toho, aby sa museli prepínať medzi aplikáciami. Séria Xiaomi 14T navyše prichádza s aplikáciou Google Gemini, ktorú môžeš využiť v podstate na úplne všetko. Gemini je skvelou pomocníčkou pri písaní textov, učení, plánovaní a ďalších veciach.

Výraznou funkciou je AI tlmočník, ktorý ti pomôže prekonať jazykovú bariéru, AI diktafón, ktorý ti tvoju nahrávku rovno prepíše do poznámok, či AI editovanie obrázkov, ktoré inteligentne rozširuje fotky a zlepšuje ich vizuál. Práve s tým súvisí ďalšia funkcia umelej inteligencie, AI odstránenie objektov pre dokonalejší záber. Xiaomi kráča s dobou a do novej generácie zakomponovalo aj AI Film. Ten umožňuje ľahké vytváranie krátkych filmových záberov (niečo ako reels na Instagrame), čo výrazne zjednoduší tvorbu tohto obľúbeného obsahu. 

AI pomocníčka od Google, Gemini ti prepíše text, ktorý si nahráš, pomôže ti pri konverzácii s cudzincom cez inteligentný prekladač či dokonca ti na počkanie vygeneruje ,,reelsko'' z tvojho výletu.
AI pomocníčka od Google, Gemini ti prepíše text, ktorý si nahráš, pomôže ti pri konverzácii s cudzincom cez inteligentný prekladač či dokonca ti na počkanie vygeneruje ,,reelsko'' z tvojho výletu. Zdroj: Refresher

Silný výkon a štýlová sofistikovanosť

Nové Xiaomi ponúka množstvo technologických vymožeností. Vďaka špičkovým procesorom a pokročilým systémom chladenia je séria Xiaomi 14T bezkonkurenčne rýchla a efektívna. Smartfón je dokonca vybavený výkonnými batériami a funkciou rýchleho nabíjania, čo zaručuje bleskové dobitie a spoľahlivé používanie.

Odporúčané
Využi Xiaomi akciu Back to school a kúp smartfóny či tablety za TOP ceny. K týmto modelom získaš tiež hodinky a klávesnicu zadarmo Využi Xiaomi akciu Back to school a kúp smartfóny či tablety za TOP ceny. K týmto modelom získaš tiež hodinky a klávesnicu zadarmo 21. augusta 2024 o 15:30

Séria Xiaomi 14T kombinuje vysoký výkon a štýlový dizajn. Má elegantné kovové prvky a tenký rám, ktorý zvýrazňuje kvalitný displej. Obe zariadenia sú vybavené certifikátom IP68, ktorý zaručuje odolnosť voči vode a prachu, čo predlžuje ich životnosť. 

Xiaomi 14T Pro bude k dispozícii v troch farebných variantoch: Titan Gray, Titan Blue a Titan Black. Xiaomi 14T bude k dispozícii v štyroch farebných variantoch: Titan Gray, Titan Blue, Titan Black a Lemon Green.

Xiaomi 14T ProXiaomi 14T ProXiaomi 14T ProXiaomi 14T Pro
Zobraziť galériu
(4)

Veľa muziky za málo peňazí

Na to, koľko nových funkcií a vymožeností tento telefón ponúka, nestojí vôbec veľa. Xiaomi 14T Pro sa dodáva s tromi variantmi úložiska, s cenou začínajúcou od 799 €. Xiaomi 14T sa dodáva s dvoma variantmi úložiska, s cenou začínajúcou od 649 €. Ideálny telefón pre študentov a ľudí, ktorí chcú kvalitu za rozumnú cenu.

Xiaomi 14T
Zdroj: Xiaomi

Prekvapenie v podobe sklápacieho telefónu

Spoločnosť Xiaomi spolu s predstavením najnovšej série smartfónov uvádza na globálny trh aj štýlový a odolný Xiaomi MIX Flip, predstavili ho na záver konferencie v Berlíne. Tento model beží na najnovšom operačnom systéme Xiaomi HyperOS. Vďaka profesionálnej fotografickej výbave Leica (rovnako ako má aj Xiaomi 14T) a vlajkovému výkonu, sa Flip vyrovná tradičným vlajkovým smartfónom a prináša výnimočnú funkčnosť v kompaktnom, skladacom dizajne. 

Odporúčané
Bez tejto veci školský rok ani nezačínaj. Ušetrí ti veľa peňazí a problémov Bez tejto veci školský rok ani nezačínaj. Ušetrí ti veľa peňazí a problémov 13. augusta 2024 o 10:00

Prvý sklápací telefón od Xiaomi bude však o niečo drahší. Xiaomi MIX Flip sa dodáva s jedným typom úložiska s cenou začínajúcou od 1 299 € a dostupný bude v dvoch farebných variantoch: Black a Purple. 

Flip
Zdroj: Xiaomi
Domov
Zdieľať
Diskusia