Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
7. augusta 2024 o 22:42
Čas čítania 1:03
refresher team

Taylor Swift ruší 3 vypredané koncerty vo Viedni. Hrozili teroristické útoky

Taylor Swift ruší 3 vypredané koncerty vo Viedni. Hrozili teroristické útoky
HUDBA TAYLOR SWIFT
Uložiť Uložené

Polícia zatkla dvoch mužov podozrivých z plánovania teroristických útokov na nadchádzajúcich koncertoch speváčky Taylor Swift.

Tri koncerty Taylor Swift boli zrušené po tom, čo polícia odhalila a prekazila plány teroristov uskutočniť na koncertoch speváčky teroristické útoky.

V stredu zadržali dvoch mužov údajne napojených na skupinu ISIS. Prípad teraz vyšetrujú úrady. V príspevku rakúskeho promotéra koncertov Barracuda Music organizátori napísali:

„Vystúpenia Taylor Swift The Eras Tour Vienna Shows boli zrušené. Vzhľadom na potvrdenie vládnych orgánov o plánovanom teroristickom útoku na štadióne Ernsta Happela nemáme inú možnosť, ako zrušiť tri plánované koncerty v záujme bezpečnosti všetkých.“

Podľa medzinárodných správ bol medzi dnes zatknutými podozrivými 19-ročný mladík, ktorý prisahal vernosť ISIS, keď žil so svojimi rodičmi v meste Ternitz. On aj druhý muž skončili v policajnej väzbe po tom, ako rakúska polícia vykonala raziu v dome mladšieho muža a našla u neho rôzne chemikálie a látky. Obyvatelia mesta Ternitz boli údajne počas razie evakuovaní a cesty boli na čas uzavreté.

 
 
 
Zobraziť príspevok na Instagrame
 
 
 

A post shared by Barracuda Music (@barracuda.music)

Koncerty speváčky sa mali konať vo štvrtok, piatok a sobotu. Pred ich zrušením generálny riaditeľ pre verejnú bezpečnosť rakúskeho ministerstva vnútra Franz Ruf uviedol, že na koncertoch budú zvýšené bezpečnostné opatrenia. Očakávalo sa, že koncerty prilákajú denne až 65 000 návštevníkov a ďalších 10 000 až 15 000 mimo areálu, uviedla polícia. Organizátori však nakoniec nechceli podceniť situáciu a rozhodli sa koncerty úplne zrušiť.

Odporúčané
Kanye West vs. Taylor Swift: kto odštartoval známy „beef“, ako sa skončil a akú rolu v ňom zohrala Kim Kardashian? Kanye West vs. Taylor Swift: kto odštartoval známy „beef“, ako sa skončil a akú rolu v ňom zohrala Kim Kardashian? 29. apríla 2024 o 14:30

Koncertu sa plánovali zúčastniť aj mnohí Slováci a Česi, keďže Viedeň bola pre mnohých najbližším miestom, kde mohli Taylor Swift vidieť. Mnohí neváhali za vstupenky zaplatiť aj násobne vyššie sumy. 

Organizátor už oznámil, že do 10 dní vráti peniaze všetkým, ktorí si lístky zakúpili od oficiálneho predajcu. 

Domov
Zdieľať
Diskusia