Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
31. júla 2024 o 8:35
Čas čítania 0:38
Radoslava Juračková

Kam sa odsťahovať na dôchodok? Rebríček odhalil najlepšie krajiny na život pre seniorov

ZAUJÍMAVOSTI CESTOVANIE DÔCHODKY REBRÍČEK REBRÍČKY
Uložiť Uložené

Spomedzi celého sveta vyhráva Škandinávia.

Veľa ľudí premýšľa nad tým, že sa na dôchodok odsťahujú do inej krajiny. Chcú si tak užiť životné úspory a časť svojho života stráviť v peknom prostredí. Zahraničný realitný portál webuyanyhome.com urobil prieskum a rebríček krajín, ktoré sú ideálne na zostarnutie. O výsledku výskumu informuje portál timeout.com.

Poradie rebríčka vyhotovili na základe viacerých faktorov. Zohľadňovali predovšetkým cenu prenájmov, ale aj cenu kúpy nehnuteľnosti. Zamerali sa aj na index šťastia obyvateľov a podmienky získania úveru. Vyberali z 30 krajín, ktoré sú dlhodobo známe ako obľúbené destinácie pre dôchodcov.

Severské krajiny jednoznačne dominujú

Na základe výskumu je najlepším miestom na dôchodok Fínsko. Žijú tam totiž najšťastnejší ľudia. Krajina sa môže pýšiť aj vyspelým zdravotníctvom a čistým životným prostredím. Zároveň je v krajine bezpečne a má vybudovanú skvelú infraštruktúru. Je teda nielen zdravým prostredím, ale dôchodcom ponúka aj dostupné rekreačné či kultúrne vyžitie.

1.  Fínsko
2.  Malajzia 
3.  Belgicko
4.  Švédsko
5.  Dánsko
6.  Španielsko
7.  Kostarika 
8. Francúzsko
9. Thajsko
10.  Rakúsko
Domov
Zdieľať
Diskusia